Krönikor och åsikter

Zombies å spx

lördag 7 maj, kl 20:45 av 4 kommentarer
spx11salen

Stora salen i Kulturhuset

I år blev det tyvärr ingen livebloggning på spx från vår sida. Jag gjorde ändå ett besök idag, mitt fjärde på spx. Eftersom jag ändå var i storstan började jag med ett besök i Museiparken för utställningen Voudou på Etnografiska, lätt den coolaste utställning jag varit på, enbart de hemliga sällskapens figurer var värda entrén. Sedan blev det Sjöhistoriska innan jag tog mig in till anledningen till besöket i kungliga hufvudstaden: spx. Mycket var sig likt från förra året men det kan nog ha varit ytterligare några utställare, foajen känes mer packad än förra året. Det var en hyfsad tillströmning av besökare, jag har svårt att jämföra med förra året då jag var helt uppe i bloggandet och det satt små affischer i entrén till Kulturhuset så det borde lett några till den rätta vägen 🙂

Sista bilden på Apartgänget innan de attackerades av zombies

Sista bilden på Apartgänget innan de attackerades av zombies

Jag fick ett zombieporträtt tecknat av Jimmy Wallin och snackade lite med honom och Johan Kimrin från Apart liksom Albumsförlagets/Aparts Jonas Anderson. Alla iklädda zombie t-shirts. Jag snackade även lite med Mats Källblad, kul eftersom han är en av mina favoritserieskapare.  Det blev också en hel del inköp vilket innebär att det blir ett antal recensioner av serier från Epix, Optimal och Albumförlaget framöver.Däremot blev det bara två fanzines i år, jag hade inte ork att botanisera.

I år blev det inga paneler eller föreläsningar för mig, det var inget som direkt intresserade mig idag. Programmet var ambitiöst men det föll inte mig i smaken riktigt så ingen skugga över arrangörerna. Myskoteket kör en livestream från spx och imorgon och nästa vecka lär det dyka upp mer omfattande spx-rapporter här och var. Jag ser särskilt fram emot vår egen Anders rapport om livet som en av festivalgeneralerna under spx.

Inköpen på spx

Inköpen på spx

Kommentarer

 1. Jimmy Wallin says:

  Kul att du kom förbi montern Rikard, trevligt att få ett ansikte på dig (mindre kul att jag håller boken åt fel håll).

 2. Anders Lundgren says:

  Tack för rapporten Rikard! Jag håller som bäst på att återhämta mig efter en riktigt utmattande höjdarhelg och ska börja skriva på min egen text om festivalen inom kort. Håller på att beta av min hög med free comic book day-tidningar (tack Kåge och Staffan!) för att att få igång hjärnan, so stay tuned!

 3. Rikard says:

  Jimmy: Tack för zombieteckningen, det blir nog min profilbild på Shazam framöver. Tack också för att du la ut tripp, trapp, trull bilden 🙂

 4. Jimmy Wallin says:

  Tack för att du ställde upp på den Rikard, känn dig fri att plocka den om du vill använda någonstans. Zombieporträttet använder du precis som du vill, vi märkte att en del av dem genast hamnade som profilbilder på facebook. Sånt gillar jag, det är ett tecken på att man gjort folk nöjda.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...