Nyheter och tips

Carlstad Comic Con

torsdag 19 maj, kl 21:24 av 2 kommentarer

Logga-CCC

Den 27-29 maj äger den första upplagan av Carlstad Comic Con med fokus på serier och film rum i Kobbs Arena som är en del av Löfbergs Lila Arena i Karlstad. Ett kul och ambitiöst initiativ. Jag passade därför på att ställa några frågor till idékläckaren och arrangören Ronny Stenbäck.

Hur fick ni idén till Carlstad Comic Con? Grundidén till CCC kommer egentligen från gamla ”Comics” som var ett inslag på Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg. Jag (Ronny) tyckte att det skulle vara bättre med en mässa mer inriktad på bara serier då det drunknar lite bland alla böcker i Göteborg. Hade haft det som ett drömprojekt i rätt många år men alltid sett det som ogenomförbart, när en bekant (Andreas) till slut tröttnade på allt prat och sa ”Då gör vi nånting av det då”. Och nu, ett och ett halvt år, mängder med mail, möten och telefonsamtal senare, är vi äntligen klara för att slå upp portarna till den första mässan.

Berätta om vad man kan hitta på CCC? Då enbart serier blir lite för smalt har vi satsat på serier och film för att behålla en röd tråd, i det här fallet bildberättande. På mässan kommer man att hitta bland annat representanter från flera serieförlag, tecknare (både professionella och amatörer), filmbolag, serieutbildningar, serieföreningar och försäljare av allt från serier, samlarfigurer, merchandise, filmer, serie-möbler m.m. Man kommer även kunna lyssna på intervjuer, paneldebatter och föreläsningar, se på seriebattle, delta i olika workshops, se på film, vara med i olika tävlingar, gå på Q & A med filmbolag och skådespelare, delta i cosplaytävling och till och med kolla på (eller delta) i årets Pokémon SM samt mycket mer.

Vilka gästar CCC? Några av de mer kända gästerna som kommer är Tony & Maria Cronstam, Malin Biller, Mads Eriksen (NO), Max Gustafson, Ola Skogäng, Johanna Kristiansson, Ulf ”Gammelredax” Granberg, Thomas Storn, Christina Lindberg (skådespelerskan), Peter Bergting, Alexander Kandiloros, Lina Eriksson, Johanna ”Yami” Berglund (cosplay), Dennis Gustafsson m.fl.

Vilka arrangerar CCC? Vi som har arrangerat CCC är: Ronny Stenbäck, Anders Silling, Andreas Stake och Jimmy Wallin.

Info om öppettider och inträde:

Öppettider:
Fre kl 11:00 – 19:00
Lör kl 10:00 – 18:00
Sön kl 10:00 – 16:00

Inträde:
Barn upp till 10 år: Gratis (i vuxens sällskap)
11 – 19 år: 40 kr/dag
11 – 19 år: 100 kr/alla tre dagarna
20 år och äldre: 60 kr/dag
20 år och äldre: 150 kr/alla tre dagarna
Pensionärer: 40 kr/dag

hemsidan finns mer info. Shazam.se önskar gänget lycka till.

Kommentarer

 1. Dennis says:

  Läste på facebook att Tony Cronstam uteblir

 2. Jimmy Wallin says:

  Det stämmer (tyvärr), Maria Cronstam har drabbats av en avsliten hälsena vilket lett till att de tvingats ställa in sin medverkan. Det kommer dock att finnas en del signerade Elvis-album på plats i alla fall.

  Utöver de ovanstående gästerna kommer även Kenneth och Kerstin Hamberg för att prata om sin värmländska serieklassiker Goliat.

  Bamsetecknaren Andreas Qassim gästar mässan under lördagen och kommer att hålla workshops i Bamseteckning och signera tidningar som kommer att delas ut till besökarna alldeles gratis (obs, begränsat antal).

  Dessutom blir det en del filmvisningar. Kenneth och Kerstin kommer att visa sina kortfilmer om Goliat. Christina Lindberg presenterar ”Sex & Fury” och Fantomenfans kan njuta av de första avsnitten av 1943 års rafflande cliffhangerserie ”the Phantom”.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...