Nyheter och tips

Uppsnappat från Comic-Con 2011

onsdag 27 juli, kl 08:11 av 1 kommentar

Som vanligt har förlagen presenterat en hel del intressanta nyheter under Comic-Con. Nedan följer ett urval av dessa. Nyheterna är i huvudsak hämtade från Robot6 sammanfattningar men även från iFanboys rapportering.

morello_orchid

Dark Horse

Dark Horse ska ge ut Orchid om en ung prostituerad som blir ”the Spartacus of whores”. Manus av Tom Morello från Rage Against the Machine (tydligen polare med Gerard Way) och teckningar av Scott Hepburn.

Dark Horse ska även ge ut en serieversion av Guillermo Del Toros sci-fi/vampyrtrilogi The Strain. David Lapham skriver manus och Mike Huddleston tecknar.

Brian Woods nästa serie The Massive kommer först att gå i Dark Horse Presents #8-10. Serien handlar om miljövänner som överlever en ekologisk katastrof som påverkar hela klotet och om hur de hanterar den värld som finns efter katastrofen.

Marvel

Marvel kör ett post-event i form av Battle Scars om hur händelserna i Fear Itself påverkade olika hjältar. Det blir en rad Shattereed Heroes one-shots.

Marvel ger ut en ny Defenders-serie av Matt Fraction och Terry Dodson. I teamet ingår Dr. Strange, Iron Fist, Namor, Red She-Hulk and Silver Surfer.

Jason Aaaron och Marc Silvestri står bakom The Incredible Hulk, förstanumret kommer i oktober.

Avengers Academy får nya elever i #21, Christos Gage står fortfarande för manus. Jeff Parker och Patrick Zircher gör Hulk of Arabia. Det blir också ett antal Avengers Origins i form av one-shots om t.ex. Vision, Thor och Luke Cage. J. Michael Straczynski och Chris Weston fortsätter med Golden Age-hjältarna The Twelve. Bilder här.

Marvel satsar också på Season One graphic novels om några av de mest kända karaktärerna som ett sätt att locka in nya läsare. Bilder på Fantastic Four, Spider-Man och Daredevil finns här.

Image

Image kommer att ge ut en miniserie i fem delar baserad på den smått klassiska tv-serien MacGyver om mannen som kan bygga allt av ingenting. MacGyvers skapare Lee David Zlotoff skriver manus tillsammans med Tony Lee och Becky Cloonan tecknar.

sdcc-saga-image

Brian K. Vaughan återvänder till seriernas värld med Saga som tecknas av Fiona Staples. Ett episkt drama om en familj som kämpar för att överleva ett krig som aldrig tar slut.

Jonathan Hickman har två nya serier på g hos Image. Den ena är The Manhattan Projects med Nicky Pitarra. Beskrivs som Thunderbolts of Science med karaktärer som Oppenheimer och en ”full” Einstein. Hickman gör också Secret, en historia om företagsspionage med Ryan Godenheim. Båda serierna blir längre än vanliga miniserier, det kan bli 15 nummer eller ongoings.

Walking Dead-teamet Robert Kirkman och Charlie Adlard samarbetar på en nya serieromaner som kallas Album, det första Passenger, ges ut i höst. Sedan kommer ett nytt album var 18e månad samtidgt i Frankrike och USA. Utgivningen är ett samarbete med Delcourt.

DC

Den i mitt tycke bästa Vertigo-serien, Scalped, tar slut i.o.m. #60 meddelades under Vertigo-panelen. Fables får ytterligare en spin-off i form av Fairest om bl.a. Slleping Beuty och Cinderella, Bill Wllingham skriver själv den första arcen. Fairest blir en egen ongoing. I övrigt inga riktigt intressanta nyheter från Vertigo förutom att det kommer en helt ny serie senare i år men ingen info om vad eller vilka som gör den.

DC släppte också en hel del teckningar från DCnU från de olika Batman och Superman-titlarna, Animal Man, Justice League Dark, Swamp Thing mfl. DC släppte också en bild på Lois Lanes nya pojkvän för den som gillar skvaller.

Övriga

Legendary Comics, en division inom Legendary Entertainment som ger ut Frank Millers kontroversiella Holy Terror i september kommer att ge ut en samling Paul Pope-teckningar från olika sammahng med den göteborgsinfluerade titeln Pulp Hope samt en ny serie av Matt Wagner, The Tower Chronicles med teckningar av Simon Bisley.

Syfy kommer att skapa en tv-serie baserad på Oni Press westernhöjdare The Sixth Gun.

Kommentarer

  1. anon says:

    BND på Supes? Tur man släppte allt de stora runt slutet på Brightest.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...