Recensioner

Demon Knights #1

fredag 16 september, kl 12:48 av 7 kommentarer

Demon-Knights_Full_1-200x303Handling m.m: Den massiva hypen kring New 52 går inte att komma undan och inte heller jag som varit ljumt inställd till spektaklet har kunnat undgå att dras in och kolla vilka titlar som kan vara något. Den första jag fastnade för var Demon Knights med manus av Paul Cornell och teckningar av Diogenes Neves. Demon Knights tar avstamp i Camelots förstörelse, i samband med det tar Madame Xanadu hand om Kung Arthurs svärd Excalibur, eller gör hon det? Några hundra år senare möter vi åter Madame Xanadu på resa tillsammans med Jason Blood som genom en trollformel av Merlin själv huserar demonen Etrigan sedan Camelots fall. De sätter sig på en krog där det visar sig finnas en rad andra av seriens karaktärer som presenteras på olika sätt. Samtidigt är The Questing Queens horder på marsch och anfaller lägligt nog staden där våra hjältar finns. Nu är det upp till dem att stoppa horden och rädda civilisationen! Ett utdrag finns hos CBR.

Det bra: Diogenes Neves teckningar är riktigt bra och passar perfekt i denna fantasyserie som utspelar sig i DCs Dark Ages. Både miljöer och karaktärer hanteras bra. Dessutom blir otippat det riktigt otäckt när en demon tar över en bebis och Neves får in skräcken mitt på ljusa dagen. Paul Cornell lyckas rätt bra på de 22 sidor han har till sitt förfogande presentera bakgrundshistorien och seriens huvudkaraktärer och det känns onekligen som en intressant blandning. Jag har inte läst någon serie tidigare där The Demon (Etrigan), skapad av Jack Kirby, förkommer men det gör inget eftersom den bakgrund jag får är tillräcklig.

Det mindre bra: Det är iofs ett första nummer men det är i princip bara en presentation av bakgrunden och en ytlig dito av karaktärera, så mycket mer hinner inte hända vilket gör att slutet för mig som är van att läsa serier i trades blir väl abrupt. Jag ville ha mer direkt. Jag kommer inte att fortsätta läsa serien digitalt utan tradevänta, hade den varit riktigt bra hade jag fortsatt men jag fastnade inte och slutet är ingen cliffhanger som får mig att vilja veta vad som ska hända. Om The Demons bakgrund är tillräckligt presenterad så får jag å andra sidan inte veta något om Madame Xanadus vilket hade varit bra men jag antar det kommer.

Sammanfattning: Totalt sett ett bra förstanummer, grunden är lagd och Neves teckningar riktigt bra. Ett lovande karaktärsgalleri gör att jag räknar med att läsa serien när den kommer i en trade.

Manus: Paul Cornell
Illustration: Diogenes Neves
Tusch: Oclair Albert
Färgläggning: Marcelo Maiolo
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

 1. obin says:

  Etrigan rimmade inte en enda gång i numret.
  Det nämner ni inte.
  FU Paul Cornell.

 2. Henrik J says:

  Faktiskt mitt favoritnummer i hela relaunchen an sa lange, Bra forsta nummer Capullos & Snyders Batman ar det jag vantar pa mest, dar ligger mitt intresse. Jag tycker ocksa Greg Capullo ar en bortglomda mastarna, hate it or love it.

 3. Henrik Ö says:

  Obin: Vadfalls, ingen rimmande Etrigan! Buuu!

 4. Rikard says:

  Ni tillhör inte DCs huvudsakliga målgrupp för New 52 😉

 5. Petter says:

  När Alan Moore lät Etrigan börja tala i rim så förklarade Moore det med att han befordrats till rimdemon. En medeltida Etrigan borde alltså fortfarande, liksom när Jack Kirby skrev honom, prata på prosa.

 6. A says:

  Rent spontant känns denna reboot som världens undergång. Det enda positiva jag kan känna är att de äntligen släppt Batwoman #1.

  Något annat som rekommenderas eller ska man bara droppa allting?

 7. Momiji says:

  Jag (för övrigt precis den sortens läsare som DCnU säger sig vilja locka in) gillade det första numret, även om det inte hann hända så mycket. Jag tror att det var stämningen i berättelsen, i kombination med de tjusiga bilderna som funkade för min del, men framförallt var det den lilla dialogen mellan Madame Xanadu och Etrigan inne på värdshuset som sålde mig. Jag har ingen aning om vad alla dessa karaktärer har sysslat med förut, för utom att Vandal Savage är pappa till Scandal i Secret Six, men nu är jag nyfiken och kommer att köpa nästa nummer. Tjejen i guldrustning verkar också lovande.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...