Shazam Awards

Bästa nya initiativ

fredag 23 december, kl 07:24 av 12 kommentarer

Så var det dags att nominera i Shazam Awards sista kategori. Med bästa nya initiativ menar vi någon eller något som gjort något nytt som är bra och bör uppmärksammas. Tänk fritt och nominera p de/den som förtjänar uppmärksamhet! Nytänkande ska premieras!

Exempel:

 • DCs New 52: Vågat initiativ som lett till ett uppsving i försäljningen efter flera års stadig nergång.
 • Utopi: Kolik-gänget vågade satsa på eskapistiska serier och Anders och jag har gjort vågen här.
 • Tivolis återuppståndelse: I ett hav av globala varumärkestidningar finns Tivoli som en fyr för bra barnserier.
 • Same-day-as-print: Alla de stora mainstreamförlagen släpper nu åtminstone en del av sina serier digitalt samma dag som de kommer i tryckt form.

Kommentarer

 1. Jonas says:

  Att Marvel vågade låta Peter Parker dö – även om det ”bara” var i Ultimate-universat – och sedan ersätta honom med en ny karaktär. Att det var en latino-kille som kom att axla rollen som ny spindelman var för mig inget att höja på ögonbrynen åt, men vågat ändå att göra det i USA där den generella serieläsaren traditionellt alltid varit vit (OBS: Ej vetenskapligt bekräftat av mig, men visst lär det vara så?).

 2. Det kom tre nya tidningar, men en är misstänkt nog utesluten här varenda gång – min serietidning, Marc Saunders.Mobbning?

 3. Mike says:

  Det kom tre nya serietidningar i år, varav en var min. Ändå är den misstänkt frånvarande hela tiden. Mobbning?

 4. Rikard says:

  Vi skriver om en liten del av det vi läser och har inga ambitioner att vara heltäckande.
  Men det är bara att nominera för den som vill.

 5. Mike says:

  Jag bara undrade, då jag inte längre kan posta nåt här med mina egna uppgifter, email, osv. En bugg?

 6. Rikard says:

  Antagligen. Vi har inte stängt av någon i år från att kommentera utan det var bara en grej förra året i samband med ett gästinlägg och någon som bara var dryg mot gästskribenten om jag minns rätt.

 7. Mike says:

  Sånt som händer alltså. Skönt att veta i alla fall. då Shazam är en av mina absoluta favorit-sajter på webben. Keep up the good work. 🙂 Sedan vill jag nominera att Agent X9 tagit in Viktor Kasparsson, jag var säker att det skulle snöa i helvetet innan de gjorde något så coolt.

 8. Anders L says:

  Utopi är årets bästa initiativ.

 9. Henrik Ö says:

  Jag lägger en peng på återuppståndelsen av Tivoli. Bra barnserier växer inte på träd.

 10. Utopi slår det mesta med hästlängder, nr 4 är kanon,
  malin billers egna album, om någon vrålar… är fantastisk
  men bäst gillar jag nog mats Kjällblads lång väg tillbaka.

  i muskelvärlden har jag ine hittat något riktigt bra i år, men jag fortsätter leta och hoppas att någon ska skaka liv i superman, som är min favorit.

 11. Anders Johansson says:

  För mig är det två saker som sticker ut (och dessa har ni redan tagit upp i texten ovan):

  1. Att många tidningar ges ut elektroniskt och fysiskt samtidigt. Hoppas att Marvel tar efter och att allt från DC och Marvel under 2012 kommer kunna gå att läsa på releasedagen på iPad. Det kommer bli en katastrof för min ekonomi, men det tar jag.

  2. DS:s nystart. Jag har inte läst DC innan och fick nu fantastiska ingångar.

 12. Momiji says:

  För mig personligen, ”same day as print”. För seriemediet som helhet, Utopi. 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...