Nyheter och tips

Seriepepp: Winter Soldier

tisdag 3 januari, kl 21:10 av 3 kommentarer

wintersoldier1Ed Brubaker är en av de absolut bästa manusförfattarna nu med fenomenala pågående titlar som Captain America, Criminal och Incognito. Dessutom kommer första numret av Fatale snart ut på Image där han liksom i Criminal och Incognito samarbetar med parhästen Sean Phillips. Som om inte det här vore nog så kommer i februari första numret av Captain America-spin offen Winter Soldier med Butch Guice som tecknare. Brubakers drag att Bucky Barnes inte dog och hur han utnyttjades av Sovjet som lönnmördaren Winter Soldier är den allra bästa ingrediensen i hans run på Captain America. Bucky tog ju över sedan Steve Rogers dött. Men nu är tydligen Rogers tillbaka som Cap (jag läser serien i omnibusar så jag är lite efter) och då måste Bucky hitta på nåt annat. Tydligen dog Bucky tillfälligt under Fear Itself-eventet. Det var tur det var tillfälligt för jag tyckte det lät lite onödigt och blev lite nördigt småsur. I Winter Soldier avslöjas det att ryssarna skapat andra Winter Soldier-liknande agenter och det introduceras dessutom lite skurkar från Buckys Kalla kriget-förflutna. Black Widow ska tydligen ha en lika stor roll och Brubaker har kallat teamet ”Mr & Mrs Smith-liknande”. Den 1 februari släpps numret, antagligen även digitalt. Spana in några sidor efter hoppet.

Kommentarer

 1. Anders Johansson says:

  Ja shit vad kul. Det här ser jag otroligt mycket fram emot. Brubaker sa att man skulle tänka blandning mellan James Bond och Splinter Cell och för mig låter det helt lysande.

 2. Anders L says:

  Även jag ligger hopplöst efter vad gäller Brubakers eminenta Cap-run. Tur att vi lever i en tid då i princip allt kommer ut i samlingar förr eller senare.

  Känner att det nog kan vara läge för lösnummer av ”Winter Soldier” för en stadig dos Brubaker agentaction!

  Håller med om att det känns helt poänglöst att ta död på Bucky. Till skillnad för vanliga människor är döden inte så dramatisk för en superhjälte. De kommer tillbaka med en sådan frekvens att det mest känns som att manusförfattarna tappat stinget. Vissa gyllene undantag, som ”Death of Captain America” där det faktiskt sköttes ganska snyggt, finns givetvis. Men nog fan slog det hårdare när Matt Murdock hamnade på dekis i klassikern ”Born Again” än valfri hjältedöd de senaste åren?

 3. Caroline says:

  Längtar verkligen efter den här serien, inte för att jag är så jäkla såld på Bucky eller Natasha, men för att en viss Victor Von Doom tydligen ska snirkla sig in i de första numren för att ge allt en riktigt bra start och det gillas starkt! 🙂 Och vem vet, kanske man blir överraskad när det gäller huvudpersonerna också och får sig ännu en titel att hålla utkik efter sedan?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...