Nyheter och tips

Vinnarna i Angoulême

måndag 4 februari, kl 21:59 av 0 kommentarer

DragonballKan ju tyckas vara alla som hade förmånen att vara på festivalen. Men jag tänkte mer på priserna som delades ut. Det stora priset och äran att få leda nästa års festival gick till den holländske serieskaparen Willem. Totalt okänd för undertecknad, jag har aldrig  ens hört talas om honom. När jag hör Willem tänker jag på det holländska ligalaget Willem II. Det var tydligen en lite annorlunda röstningsprocedur i år där alla närvarande tecknare på Angoulême fick rösta på tolv kandidater och sedan utsåg akademimedlemmarna vinnarna bland de fem som fått flest röster. De var Alan Moore, Katsuhiro Otomo, Chris Ware, Akira Toriyama och Willem. Tydligen kände de flesta av akademimedlemmarna till Willem bäst och därför vann han. Ett specialpris utdelades på den fyrtioårsjubilerande festivalen och det gick till Akira Toriyama, skaparen av Dragon Ball. Listan på vinnarna i de olika albumkategorierna finns här.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...