Recensioner

Zorn & Dirna 6: Fader vår den vedervärdige

torsdag 7 februari, kl 21:13 av 1 kommentar

ZornDirna6Så var det dags att sätta tänderna i avslutningen av Zorn & Dirna som har utvecklats till en favorit bland Albumförlagets utgivning. Zorn & Dirna och deras föräldrar har genomlidit ett veritabelt helvete, något de delar med alla andra i deras värld där ingen längre kan dö och inga själar får ro, såvida de inte stöter på Zorn & Dirna som kan ge den slutliga döden. Tillsammans med något oväntade personer beger de sig mot slottet där kungen isolerat sig med den spegel vari han fångat döden. Samma slott där den genomvidrige kronprinsen bedriver sina lemlästnings- och våldtäktsorgier. Drömmen om en värld där man faktiskt kan dö vilar runt hörnet men många hinder återstår.

Den medeltida världen där Zorn & Dirna utspelar sig har jag inte skrivit så mycket om men den utgör en väldigt snygg bakgrund med lite inslag av medeltida steampunk 😉 Bruno Bessadis teckningar har iofs varit bra hela vägen men har definitivt utvecklats och är nu riktigt bra, de känns inte lika cartooniga längre vilket serien tjänar på. Tillsammans med Jean-David Morvans manus och Christian Lerolles tjusiga färgläggning är det topp rakt igenom. Sin vana trogen bjuder serien på en hel del action och gore. Kronprinsen får ytterligare excellera i bottenlös ondska. Det blir en del familjekonflikter och en minst sagt otrevlig överraskning. Jag gillar slutet som bjuder på en närmast total rättvisa mitt i all perversion. En värdig avslutning på den vidrigaste serie jag läst.

Manus: Jean-David Morvan
Illustration: Bruno Bessadi
Färgläggning: Christian Lerolle
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Ruben says:

    Skulle kunna vara någon av de mest våldsamma serier jag någonsin läst. Det där med hästen i fyran…

    Fast den är även väldigt fin och känslosam 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...