Nyheter och tips

Vikingamanga

onsdag 13 februari, kl 21:36 av 1 kommentar

Vinland_Saga_volume_01Det finns några vikingaserier för den som gillar vikingar. Albumförlaget har gett ut Hammerfall med manus av Sylvain Runberg som blandar historia och fantasy. Klassikern Thorgal kan man läsa i Fantomen och den finns även utgiven på engelska av Cinebook. På andra sidan Atlanten finns Brian Woods Northlanders och den mer kortlivade Viking från Image. I höst är det så dags för en manga om vikingar, Vinland Saga. Serien handlar om danska vikingar i England och är skapad av Makoto Yukimura, mest känd för sci-fi serien Planetes.  I Bild o Bubbla 176 finns en intervju med Yukimura om serien, intervjun finns tyvärr inte på nätet. I oktober ger Kodansha ut den på engelska, 462 sidor i en inbunden utgåva. Det är ett tag till oktober men jag ser fram emot den, det är en manga jag velat läsa ett tag. Den finns iofs som scanlation men det är inte min grej.

Kommentarer

  1. […] ett drygt år sedan skrev jag om Makoto Yukimuras vikingamanga Vinland Saga men först nu har jag läst den. Även om mitt […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...