Recensioner

Villains for Hire

söndag 3 februari, kl 20:40 av 0 kommentarer

Villains_for_Hire_1Du vet de där söndagarna när man ligger i soffan i bara kallingarna och sträckkollar på alla Transformers-filmerna? Det finns ju helt klart något fint i att kunna släppa alla pretentioner och bara grisa ned sig i filmer som man vet egentligen inte är bra. För min del så är det exakt samma sak när det kommer till serier, och det är därför jag alltid gillat att läsa serier som till exempel Villains for Hire.

Vill du läsa en smart och gripande serie där du sitter med andan i halsen från början till slut så ska du antagligen läsa något annat än just Villians for Hire. Vill du däremot läsa en serie där mer eller mindre kända B-skurkar som Avalanche, Death Stalker, Headhunter, Scourge, Shocker, Bushmaster, Bombshell, Tiger Shark, Crossfire, Nightshade, Man-Ape, Speed Demon, Monster, Stilt-Man och Purple Man fightas mot varandra så ska du läsa den här titeln.

I korthet så är Villains for Hire en miniserie på fyra nummer som är en fristående fortsättning på Heroes for Hire från 2010. Privatdeckaren tillika legoknekten Misty Knight agerar här arbetsgivare och centralkontakt för ett knippe inhyrda superskurkar som utför de uppdrag som de anlitats för. Det visar sig att huvudsyftet med Villians for Hire är att hindra Purple Man från att etablera sig själv ledare för ett nytt brottssyndikat i New York, och hela serien är i princip en katt och råtta-lek mellan de två sidorna mixat med diverse svek och tvister. En och annan överraskning bjuds det också på, så det är inte bara superskurkar som slåss med varandra hela tiden.

Det är faktiskt ganska tunga namn som står bakom den här titeln. Dan Abnett och Andy Lanning har ju bland annat skrivit manus för hyllade Marvel-serier som till exempel Guardians of The Galaxy, War of Kings och Nova, men här tar de det lite lugnare och pausar de mer episka proportionerna till förmån för en enklare men ändå tillräckligt underhållande story.

Överlag så är det här en helt ok story, men om jag ska vara lite kräsen så kan jag sakna djup i karaktärerna. Nu är det här i och för sig bara en limiterad serie på fyra nummer, men jag hade ändå gärna sett att Lanning och Abnett – som ju faktiskt är grymma på att skapa serier med riktigt vass gruppdynamik – hade gett karaktärerna lite mer utrymme. Merparten av dem är så pass unika att jag gärna hade fått veta mer om dem, men skurkarna blir här sällan mer än en halvlökig kostym och tuffa kommentarer. Det hade varit fint om skurkarna fått möjlighet att visa lite mer av sina personligheter, till exempel på samma sätt som i Thunderbolts, men det här blir som sagt aldrig mycket mer än ett actionfyllt tidsfördriv.

Betyget blir den här gången bara en tvåa, men jag tycker ändå att Villians for Hire förtjänar att läsas, särskilt om du som jag hittar den till reapris. En helt ok serie att spendera en långsam söndag med.

Manus: Dan Abnett & Andy Lanning
Illustration: Renato Arlem
Förlag: Marvel
Betyg: 2+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...