Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag

lördag 1 juni, kl 15:11 av 3 kommentarer

Efter att ha kollat igenom vad förlagen jag följer släppt denna vecka valdes dessa omslag från DC, Marvel, Image, Vertigo och Dark Horse Comics ut för skärskådning:

Batman DK Ann Alex Maleev

Batman: The Dark Knight Annual # 1

Alex Maleev levererar ett i alla avseenden Gothamklassicistiskt omslag vad gäller komposition, palett och innehåll. Men det är något med Batmans uppfordrande blick som fick mig att fastna för det här.

Red She Hulk
Red She Hulk # 66  

Får erkänna att jag har knappt läst en sida med Red She Hulk. Francesco Francavilla som ligger bakom detta har dock de senaste åren blivit en av favoriterna bland omslagstecknarna som är verksamma idag. Hans distinkta färgskala håller sig nära nog alltid i registret orange, rött, svart vilket han alltid utnyttjar för maximal visuell punch. Främsta orsaken till att just detta  omslag fick vara med i genomgången var emellertid att min gamle favorit Man-Thing håller på och lurkar i bakgrunden.

thiefofthieves14_cover

Thief of Thieves # 14

För snart tjugo år sedan besökte jag och en kompis benkapellet som finns i den lilla orten Kutná Hora utanför Prag. Alltsedan den dagen har jag varit extremt svag för kranier i konsten. Shawn Martinbrough och Felix Serranos stenhårda bild är ett exempel på hur snyggt det kan bli. 

the-wake-1 Sean Murphy

The Wake # 1

Ett aningen plottrigt men mycket aptitretande omslag från Sean Murphy. The Wake, skriven av Scott Snyder, har med sitt maritima tema och de distinkta Lovecraftvibbarna jag fått av förhandssnacket drivit upp förväntningarna.

Vampire 3

Vampire # 3

Mitt favoritomslag sparade jag till sist. Fabio Moon ligger bakom detta välkomponerade och olycksbådande lilla mästerverk där vi ser Simon Anders med en vässad påle i handen och mord i hjärtat på jakt efter blodsugare.  

Kommentarer

  1. Andreas says:

    Mycket coola bilder! Jag vill bara utöka med Sonia Obacks Mind The Gap #10 från Image Comics. Det känns som man kan ta på regnet.
    http://www.comicvine.com/images/1300-3079806

  2. Anders L says:

    Håller med om att Mind the Gapomslaget är riktigt snyggt.

  3. Axel Olsson says:

    Maleevs omslag är överlägset här enligt mitt tycke! De andra är dock riktigt bra också.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...