Nyheter och tips

Shazams sena julklappstips

tisdag 17 december, kl 22:14 av 0 kommentarer

Sena och sena men om man inte har en seriebutik eller en välsorterad bokhandel där man bor så börjar det bli dags att beställa på nätet om man vill ha de i tid till julafton. Så jag bjuder på tre julklappstips.

blodsbandTill skräck- och deckafantasten: Blodsband av Dennis Gustafsson. Årets bästa svenska album (jag har bara läst några av de andra men är tämligen säker ändå) skulle givetvis göra många glada. Från min recension, betyg 5/5 ”Blodsband byggs skickligt upp till sitt något överraskande crescendo och man är hela tiden på helspänn över hur det ska gå och vilka som ska stryka med. Karaktärsskildringen är dessutom väldigt genomarbetad och flera av huvudkaraktärerna får ett djup som man inte är bortskämd med och överraskar då och då. Blodband bjuder på ren skräck, eftertänksam deckare och intensiv action. Det är bara att ta av kepsen och bocka och tacka för läsupplevelsen”

pyongyangTill den samhällsintresserade: Pyongyang av Guy Delisle. Nya förlaget Placebo Press visste nog inte hur bra timing de hade när de gav ut Pyongyang tidigare i höst. Med pågående utrensningar från Nordkorea mer uppmärksamhet än på ett tag även om den galna (kommunism är galenskap) isolerade staten ofta är på tapeten. Jag gillade Pyongyang skarpt när jag läste den för några år sedan. Delisle lyckades verkligen fånga hur absurd tillvaron är i Nordkorea och serien ger en oerhört intressant inblick i det slutna landet.

KaptenKlaraTill det yngre barnet: Kapten Klara i underjorden av Johan Wanloo. Kapten Klara är en suverän barnserie som min dotter verkligen gillar. Den gick i numera sorgligt nedlagda Tivoli och ges numera ut av Kartago. Klara och hennes kompis, krokodilen Harry har för vana att hamna med en del konstiga typer. Lite humor och lite spänning och Wanloos cartoony-teckningar gör att det blir en riktigt trevlig lässtund.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...