Nyheter och tips

All-New Marvel Now! – mars 2014

onsdag 18 december, kl 00:57 av 1 kommentar

Så var turen kommen till den sista posten om nya titlar i Marvel Comics nya giv All-New Marvel Now! Flera intressanta titlar dyker upp i mars månad 2014 till glädje för mig och alla andra Marvel-entusiaster. Jag har medvetet hoppat över titlar som fortsätter med samma författare (naturligtvis med några undantag) och koncentrerat mig på Marvels nya förmågor i den snåriga seriedjungeln eller gamla favoriter i ny skepnad.

DD2014001COV-c2289Daredevil

Först ut är Mark Waids variant av ”Mannen utan fruktan” som här får sin fjärde volym lagom till 50-årsjubileumet. Att denna succé skulle fortsätta är väl knappast någon överraskning efter ett så gediget utfört arbete av Waid, Chris Samnee, Paolo Rivera med flera. Precis som The Punisher byter Matt Murdock bas från ”The Big Apple” till västkusten, närmare bestämt San Francisco, och om du precis som jag inte kan få nog av fler äventyr av Waid och co med vår hornprydde hjälte eller om du vill hoppa på en för dig ny serie med ett nytt förstanummer känns detta som ett säkert kort.

MOONKN2014001cov-97f60Moon Knight

Den maskerade hämnaren med lite för många personligheter för sitt eget bästa återkommer, författad av den hyllade Warren Ellis (The Authority, bland mycket annat) och ritad av Declan Shalvey (Thunderbolts). Moon Knight har valsat fram och tillbaka i Marvel-katalogen under många år (sedan 1975 om man vill vara exakt), nu senast med Brian Michael Bendis och Alex Maleev som recenserades av Henrik, och det ska bli spännande att se vad Ellis har i bakfickan när det gäller Marc Spector och hans minst sagt splittrade liv och leverne.

AVENUNDER2014001-f58b1Avengers Undercover

Va! Ännu en Avengers-titel! Lugn, bara lugn. Det här är Dennis Hopeless fortsättning på det spännande tonårsdramat Avengers Arena som jag börjat recensera här och jag kan knappt vänta och se vilken räv han har bakom örat den här gången. Fem ”överlevare” från Arcades Murderworld infiltrerar Baron Zemos helmysiga superskurkteam Masters of Evil med allt vad det innebär av faror och frestelser. Avengers Arena är en av mina favoritserier från det gångna året så det känns skönt att snart få sätta tänderna i den sista samlingen av denna serie innan jag hoppar på Hopeless nya tåg av intriger och upptåg. Tecknar gör Kev Walker och minsann dyker inte Mark Brooks upp med ett variantomslag så jag slipper äta upp min hatt 🙂

GHOSTR2014001-covb-col-061fcAll-New Ghost Rider

Ghost Rider har aldrig fallit mig på läppen. Kanske är det mitt begränsade motorintresse eller min tveksamma hållning till en snubbe med kedjor och brinnande dödskallehuvud men det verkar som att denna volym kommer rasera många fördomar med tanke på teamet bakom All-New Ghost Rider. Författare är amerikanen Felipe Smith som lyckas med konststycket att få sin egen mangaserie Peepo Choo publicerad av ett av Japans ledande manga-förlag. En annan fjäder i hatten är att han ligger bakom designen av Nikelodeons Teenage Mutant Ninja Turtles. Rätt imponerande tycker jag! Tecknar gör Tradd Moore som med sin karakteristiska stil gett oss bland annat The Strange Talent of Luther Strode och uppföljaren The Legend of Luther Strode för Image Comics. Det är riktigt djärvt och trevligt av Marvel att tänka lite utanför boxen när det gäller All-New Marvel Now! Skaparduons egna fans kommer säkert att sluka den här serien och sedan är bollen i rullning. Spännande!

1381546475Elektra

Den här titeln skulle egentligen kommit ut i mars men får vänta till april eftersom den tilltänkta författaren Zeb Wells blev överhopad med annat arbete under processen. Han lämnade istället med varm hand över skrivandet till Haden Blackman som ligger bakom kritikerrosade Batwoman från DC. Den som får i uppdrag att teckna Elektra Natchios nya äventyr är ingen mindre en X-Men Legacy’s flitige omslagstecknare Mike Del Mundo vars galna idéer här kommer att få fritt spelrum.

SILVSURF2014001-Allred-promo-rev2-7a56cSilver Surfer

Sist ut är en gammal favorit som här presenteras av ett riktigt dream team: Dan Slott (Superior Spider-Man) och Mike Allred (Madman, FF) är redo att låta rymdens ensamme väktare surfa in i 2010-talet. Tillsammans med den oskuldsfulla flickan Dawn Greenwood som sällskap ger han sig ut till delar av vårt universum som inte ens han har besökt tidigare. Slott beskrev tidigare i en intervju att trots att Superior Spider-Man innebär ett intensivt arbete med två nummer i månaden så kunde hans beundran av karaktären inte stoppa honom. Jag tycker det är mycket generöst av Marvel att låta Slott få en titel till och tillsammans med den fantastiske Allred vid sin sida är jag övertygad om att den här resan kommer att bli mycket intressant.

Kommentarer

  1. filmitch says:

    Jag har gett upp ang. Marvel för ett bra tag sedan. Nu känns det som de lägger ned och startar om titlar i ett. Författare byts oftare än kalsonger och det verkar bara vara uppbyggt kring en massa olika event och crossovers, att sedan större delen av Marvels katalog numera verkar bestå av Avengers o X-men gör inte saken bättre. Nu gillar jag dessa grupper men när man hela tiden lägger ned/byter författare/startar om sina titlar känns det inte så inspirerande att hoppa på en titel längre. DC är lite bättre men de närmar sig Marvels ”strategi” för var månad som går vilket är synd.
    Tips på bra serier mottages gärna och tack för en trevlig och bra sida om serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...