Nyheter och tips

Weapons of Mass Diplomacy

fredag 10 januari, kl 22:44 av 0 kommentarer

Weapons-of-Mass-DiplomacyEn av mina absoluta favorittecknare är Christophe Blain som jag både skrev om och recenserade hans Gus & His Gang och Isaac the Pirate på min gamla blogg. Tyvärr har det inte getts ut något av Blain på engelska de senaste åren förutom In the Kitchen with Alain Passard, en kockbok jag inte läst. Men nu är det äntligen dags igen och den här gången är det Quai d’Orsay, med manus av Abel Lanzac, som getts den engelska titeln Weapons of Mass Diplomacy och det är brittiska Self Made Hero som ger ut den i april. Så här skrev jag i recensionen av Gus & His Gang ”Blain är en helt underbar tecknare. Att läsa hans serier är som att bli kär på nytt i seriekonsten. Hans stil kan bäst beskrivas som full av energi. Även när han berättar om lugnare händelser är det fart i dem på grund av hans energiska och kraftfulla teckningsstil” så en ny serien från honom är så himla efterlängtad. Quai d’Orsay har vad jag förstår även blivit en stor succé i Frankrike, så pass att den till och med filmatiserats. Handlingen bygger på den färgstarke tidigare franske utrikesministern Dominique de Villepins liv och Abel Lanzac som skrivit manus har tidigare varit talskrivare åt de Villepin. Handlingen utspelar sig med Irakkriget pågår och man får följa den franske utrikesministern Alexandre Taillard de Vorms, en man som älskar att leverera storslagen retorik och dricka och umgås med en mäktig elit bakom stängda dörrar. Kolla in ett utdrag hos Dargaud. Det kan med andra ord bli hur underhållande som helst.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...