Nyheter och tips

Ed Brubaker och Sean Phillips signerar historiskt kontrakt med Image

lördag 11 januari, kl 10:41 av 4 kommentarer

fadeout-promo_webSom Rikards recensioner under den gångna veckan (bläddra neråt), samt min och många andras pull list, pekar på så är Image inne i något av en guldålder just nu. Kollar man årsbästalistor hittar man med självklarhet titlar som Fatale och Sex Criminals högt upp. Att jag personligen inte förstår mig på förlagets storsäljare Saga och The Walking Dead är en annan historia.

I veckan hölls Image Expo där man presenterade projekt som är på gång under 2014. Läs pressmeddelandet här! Mest intressant var dock, som rubriken antyder, avslöjandet att parhästarna Ed Brubaker och Sean Phillips får vad som med största sannolikhet är det bästa kontrakt som någonsin tecknats mellan förlag och serieskapare. Under fem år får de helt fritt starta vilka projekt de vill, de har fullständig kontroll och äger alla rättigheter. Jag placerar definitivt Brubaker och Phillips femtonåriga samarbete som ett av de största i seriehistorien, helt i paritet med (och i många avseenden överträffar de) vad Jack Kirby och Stan Lee åstadkom under sin mest kreativa tid hos Marvel. Den stora skillnaden är givetvis att Brubaker och Phillips har ett jämlikt förhållande vad gäller arvode och erkännande för vad de åstadkommit. Läs mer av vad förlaget och Brubaker har att säga här.

Lite smolk i glädjebägaren är tyvärr avslöjandet att Fatale avslutas i och med nummer 24 som kommer under våren. Givetvis är det bäst att avrunda när man är på topp, men det kändes som att det fanns många historier kvar att berätta. Kanske återkommer duon till Josephine och de andra vid ett senare tillfälle? Men det första projektet som släpps under det nya kontraktet verkar vara en fullgod ersättning. En hårdkokt Hollywood noir känns skräddarsydd för dessa skapare, så undertecknad är extremt spänd att se vad det blir av The Fade Out.

Kommentarer

  1. […] Ed Brubaker och Sean Phillips signerar historiskt kontrakt med Image Nyheter och […]

  2. […] annat ligger bakom Criminal och Incognito. Nyligen skrev de ett kontrakt med Image som sägs vara ett av de de bästa kontrakten som skrivits i den amerikanska seriebranschens historia för två serieskapare. Under fem års tid får de fria händer att göra vilka serier de vill för […]

  3. […] ett historiskt kontrakt som ger dem frihet att ge ut precis vad de vill  under fem år. Mer om det här. Men att duon redan före detta fyrade av på alla cylindrar vet vi som de senaste åren läst […]

  4. […] på alla plan. Början på den dynamiska duons epokgörande femårskontrakt hos Image (mer om det här) kunde inte varit bättre än dennna av allt att döma svepande Hollywood […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...