Nyheter och tips

Image Expo 2014 – fler spännande nyheter

söndag 12 januari, kl 01:15 av 3 kommentarer

Som Anders tidigare annonserat har Image Comics i veckan lanserat flera av sina satsningar för året. Förutom det spännande kontraktet för Brubaker och Phillips och deras nya serie The Fade Out tänkte jag här lyfta fram fler intressanta godbitar ur Image kommande katalog.

The-Wicked-The-Divine1-a9f3fThe Wicked & The Divine

Vart 90-de år återföds gudar i mänskliga kroppar. De talar i tungor och utför mirakel. Efter att ha älskats och hatats i två år dör de. Det är bakgrunden till männen bakom Phonogram och Young Avengers senaste projekt – Kieron Gillen och Jamie McKelvie. Handlingen utspelas 2014 och Gillen/McKelvie har lovat att fortsätta bryta barriärer när det gäller serieskapande som de gjorde så fantastiskt med Young Avengers. Bland annat kommer serien att inkludera en blogg innehållande moderna influenser och mode som herrarna kommer att presentera i tidningen samt en alldeles egen Spotify-lista som ett medföljande soundtrack. Gillen presenterar serien som kort och gott ”popstjärnor som gudar”.

Low1-53871Low

Rick Remender (Captain America, Uncanny Avengers, Black Science) och Greg Tocchini (Uncanny X-Force), som tidigare samarbetat på Last Days of American Crime, tar med oss på ett sci-fi-äventyr till jordens medelpunkt eftersom jordens yta har blivit obeboelig på grund av solens strålar. I en avlägsen framtid lever mänskligheten i strålningsskyddade städer under haven. När en farkost med bud om en möjlig alternativ boplats för människorna i världsrymden anländer till jorden skickar de återstående krigande klanerna ut representanter för att finna hopp om en bättre framtid. Remender och Tocchini har arbetat med serien i tre och ett halvt år och den kommer att ges ut i ungefär 60 nummer med start nu i sommar.

cowlpromo-web-5ce2cC.O.W.L.

En nykomling hos Image Comics är Nightwings nuvarande författare Kyle Higgins. Han och medskribenten Alec Siegel presenterar tillsammans C.O.W.L. (the Chicago Organized Workers League) som är löst baserad på karaktärer och miljöer de introducerade i kortfilmen The League från 2008 vilken handlar om ett fackförbund för superhjältar i 1960-talets Chicago. Organisationens grundare Geoffrey Warner (tidigare superhjälten The Grey Raven) kämpade för att stadens hjältar skulle samlas under ett gemensamt paraply och slöt ett avtal med staden Chicago. I första numret besegrar organisationen den sista kvarvarande superskurken och tvingas därefter bevisa värdet av sin existens för en desillusionerad allmänhet samtidigt som de måste kämpa mot både yttre och inre hot mot organisationen. Serien tecknas av Rod Reis och beräknas komma ut i maj månad.

Wytches-600x900-33766Whytches

Scott Snyder (Batman, Superman Unchained) gillar att ge oss nya och fräscha tolkningar av klassiska skräckfigurer som han tidigare gjort hos Vertigo med American Vampire och The Wake. Tillsammans med tidigare samarbetspartnern på Detective Comics Jock presenterar han nu en läskigare variant av häxor, kallad Wytches. Allt du trodde om häxor är fel. De är mycket hemskare än vad du tror. Allt börjar med en ung pappa vars dotter drabbas av en traumatisk händelse i skogen. Målet med serien är enligt Snyder själv ”att skrämma skiten ur er”.

Andra serier under det kommande året från Image Comics värda att nämna är Ody-C av Matt Fraction som är en variant av Homeros Odysséen fast förlagd i rymden och alla karaktärer i den klassiska historien har bytt kön, Kelly Sue DeConnick ger oss Bitch Planet som är en hyllning till kvinnofängelsefimer från 1960- och 1970-talen, Grant Morrisons skräckserie Nameless samt att Brandon Graham presenterar magisk fantasy med 8House.

AirboySist ut är James Robinson (Starman, The Saviors) och tecknaren Greg Hinkles serie som handlar om James Robinson och Greg Hinkle när de försöker få liv i den gamla Golden Age-figuren Airboy. Fullspäckad med alkohol och drogpåverkade äventyr av vilka ett är ett hallucinerat möte mellan Airboy och cyborgnazister. Det sistnämnda kan jag knappt vänta på.

Kommentarer

  1. amanda says:

    blev aspeppad på dessa, speciellt whytcher! ni måste påminna när de finns i bokhandlar, vill inte missa dem!

  2. […] och Captain America. Hans egna serier hos Image Comics inkluderar sci-fi-titeln Black Science och Low som kommer ut senare i år. Förra veckan dök också en annan ny titel upp hos Image Comics som […]

  3. […] co men innan det händer tänker jag läsa dessa herrars kommande nya egna titel hos Image Comics, The Wicked & The Divine, som jag har sjukt höga förväntningar […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...