Recensioner

Lanfeust från Troy 3: Slottet Or-Azur

onsdag 12 februari, kl 06:17 av 0 kommentarer

lanfeust3Albumförlagets utgivning av franska äventyrssuccén Lanfeust från Troy är nu framme vid tredje albumet, Slottet or-Azur. Snabbguide: Alla har en magisk kraft, om Lanfeust kommer i kontakt med en magohammots elfenben får han alla krafter. Tyvärr får även piraten Thanos det och de är båda på jakt efter ett svärd med skaft av elfenben. I tredje albumet har våra hjältar och hjältinnor har lämnat Eckmül med båt för att ta sig till Baronien genom att tvinga pirater tillhörande Thanos att föra dem dit. Tyvärr dyker Thanos som har den otrevliga förmågan att förflytta sig till alla platser han varit på tidigare genom någon variant av Star Trek-strålen  och det hela slutar med att skeppet kraschar mot Baroniens stränder. I Baronien slåss ett antal baroner mer eller mindre konstant mot varandra och man gillar inte magi. Baron Averöes är en skrämmande man som försöker lägga under sig hela Baronien och våra vänner blir inblandade i kriget.

Som jag skrivit tidigare så är det här ett riktigt fläskigt grabbäventyr. Cian och Cixi är sin magi till trots mest ögonfägnad och serien hade inte direkt klarat Bechdel-testet. Men det som räddar serien och gör att jag gillar den är att det är ett underhållande fläskigt grabbäventyr som bara blir bättre och bättre. Både Cian och Lanfeust är klassiskt vackra och ärliga unga älskande i sann sagotradition medan Cixi också är lite kul när hon inte bara posar och trollet Hebus livar också upp tillställningen. Baron Averöes tillför lite välbehövlig ondska och distraktion i våra vänners jakt efter svärdet som tillhör baron Or-Azurs son. Actionsekvenserna är klart fläskigare här och stridsscenerna i slutet är riktigt snygga. Så Arleston och Tarquin håller stilen och lyfter lite. Jag tycker den här delen är den bästa hittills.

Manus: Scott Arleston
Illustration: Didier Tarquin
Färgläggning: Matteo Livi
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...