Recensioner

Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery

tisdag 22 april, kl 21:13 av 9 kommentarer

ratqueens-vol1Kurtis J. Wiebe har till dags dato skrivit en hel del titlar åt Image de senaste åren (Green Wake, Peter Panzerfaust, Debris, Grim Leaper) och nu också Rat Queens, actionspäckad serie i medeltids/sagomiljö, som enligt Image är utsåld succé (som många andra Image-titlar som uppenbarligen trycks i för liten upplaga). Rat Queens beskrivs som en samling ”booze-guzzling, dath-dealing battle maidens-for-hire”. Gänget utgörs av Hannah The Rockabilly Elven Mage, Violet the Hipster Dwarven Fighter, Dee the Atheist Human Cleric och Betty the Hippy Smidgen Thief. I första samlingen utsätts de för en konspiration som hotar deras liv liksom de andra gängen i staden.Arga troll gör inte det hela lättare. Sass and Sorcery samlar de fem första numren av serien.

ratqueens-trollRat Queens gav mig direkt vibbar av en annan framgångsrik men riktigt kass Image-serie, Skullkickers. Mycket är sig likt men huvudpersonerna är fler i Rat Queens och intressantare. Det går att ha överseende med att Rat Queens mest känns som oj vilken ball idé att göra en sword and sorcery-serie med kvinnor istället och så slänger vi in lite coola namn. För någon stor serie är det inte och skämten känns överlag lite krystade och så känns det även när det ska avhandlas känslor. Trots detta så är serien underhållande med bra actionscener och okej karaktärer trots de fjantigt ironiska namnen. Det är dessutom alltid välkommet kvinnliga karaktärer i vanligtvis mansdominerade nischer. Roc Upchurch som jag inte stött på tidigare gör ett bra jobb med teckningarna som stundtals påminner lite om Fiona Staples i Saga. Sammanfattningsvis är Rat Queens mycket yta och lite innehåll men man får ta den för vad den är.

Manus: Kurtis J. Wiebe
Illustration: Roc Upchurch
Förlag: Image Comics
Betyg: 3-/5

Kommentarer

 1. Andreas Mars says:

  Attans! Du hann först;)
  Väntar på leverans men lägger den nog längst ner i högen.

 2. Rikard says:

  Sorry 😉
  Blir intressant att veta vad du tycker.

 3. san diego padres

  Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery « Shazam.se

 4. Philadelphia Medical Malpractice Attorney

  Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery « Shazam.se

 5. band Rehearsal rooms

  Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery « Shazam.se

 6. Andreas Mars says:

  Nu har jag läst den och håller helt med i vad du säger. Wiebe gör sitt yttersta för att serien ska vara ball och hipp men det mesta är bara yta.
  Det som är trevligt är Upchurchs teckningar och att den inte svämmar över av bakgrundsinfo och worldbuildning. Kommer nog kolla in andra traden eftersom jag är nyfiken på fortsättningen.

 7. supplemental resources

  Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery « Shazam.se

 8. read page says:

  read page

  Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery « Shazam.se

 9. focus t25 review uk

  Rat Queens vol 1: Sass and Sorcery « Shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...