Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 22

lördag 31 maj, kl 00:32 av 0 kommentarer

NTW-Cv30-ds-Copy-b5672Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Förlagets tidigare meddelande om att fyra serier från starten av The New 52 skulle läggas ned i april är fullbordat i och med att sista numret av Nightwing och Suicide Squad kom ut den här veckan. De övriga titlarna var Teen Titans och Stormwatch och i augusti försvinner tre titlar till: Birds of Prey, All-Star Western och Batwing. Vad DC har på lut är svårt att sia om men i juli kommer Teen Titans ut med ny volym och Nightwing dyker upp som hemlig agent i Grayson.

Spektor01-Cov-Ward-7a129Dynamite Entertainment: Dags för ytterligare en återupplivning av en gammal figur från 1960- och 70-talets Gold Key Comics. Efter Turok: Dinosaur Hunter, Magnus: Robot Fighter och Solar: Man of the Atom är turen nu kommen till ockulte detektiven Doctor Adam Spektor. I serien Doctor Spektor: Master of the Occult berättar ingen mindre än Mark Waid (Daredevil, Indestructible Hulk) en modern historia om magi och kändisskap där huvudpersonen gjort sig en karriär av att jaga monster och avslöja sanningen bakom mystiska och övernaturliga fenomen med hela världen som arbetsfält. Tecknar gör Neil Edwards (Fantastic Four, X-Factor).

REVIVAL-CHEW01-cover-web-a54fbImage Comics: Två riktigt bra serier slår ihop sina påsar i en crossover kallad Chew/Revival. Den isolerade staden Wasau i Wisconsin bryter karantänen tillfälligt för att släppa in den på specialuppdrag utsände agent Tony Chu från Food and Drug Administration (FDA) där han stöter på ortens egen polis Dana Cypress som tillbringar den surrealistiska vardagen med döda som återvänder till livet utan synbara tecken på att de går igen. Bägge seriernas författare (John Layman och Tim Seeley) respektive tecknare (Rob Guillory och Mike Norton) hjälper till att leverera något alldeles extra.

Efter 29 nummer som författare till ovannämnda Nightwing dyker Kyle Higgins upp med sitt eget lilla hjärteprojekt C.O.W.L. som började som en film och nu blivit serie. Förkortningen står för Chicago Organized Workers League och är världens första fackförbund för superhjältar. Recension kommer inom kort 🙂

Warren Ellis är en ständigt aktuell och betydelsefull serieskapare och den här gången bjuder han på Sci-fi-historia med utomjordingar som invaderar vår värld i serien Trees. Den stora och kusliga skillnaden jämfört med mera våldsamma erövringar typ War of The Worlds och Independence Day är att gigantiska ”träd” från rymden slår rot på vår jord och sedan händer inget mer. Recension av denna dyker också upp snart 🙂

crawl-space-hc-releasesSist men verkligen inte minst har vi Rick Remenders samtliga skräckberättelser under arbetsnamnet Crawl Space som nu dyker upp i en omnibus med titeln Crawl Space Omnibus. Den består av serierna Night Mary, XXXombies, Sorrow, Frank Frazetta’s Creatures och Sea of Red som alla är en hyllning till grindhouse-genren, det vill säga lågbudgetfilmer med mycket sex och våld, ofta med en bisarr twist, som var vanliga på drive in-biograferna i USA på 1970-talet. På sistone har jag fallit pladask för Remenders skrivande och den här volymen tänker jag definitivt kolla upp. Intressant för svenskar är att Peter Bergting dyker upp som tecknare i Frank Frazetta’s Creatures som utgår från en riktigt läskig och läcker bild av den legendariske illustratören och mästaren Frank Frazetta.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...