Nyheter och tips

Onsdagslänkar

onsdag 16 juli, kl 23:06 av 0 kommentarer
  • Skaparen av superhjälteserien The 99 vars titel bygger på de 99 egenskaper Allah tillskrivs i koranen, Nayef Al-Mutawa, hotas av terrororganisationen ISIS som utropat ett kalifat i delar av Syrien och Irak. ISIS har via twitter (vilket de använder trots att de vill att alla ska följa deras vantolkning av islam och leva som på Mohammeds tid dvs 600-talet) utfärdat en fatwa (dödsdom) mot honom. The 99 skapades som en motpol av Al-Mutawa till den militanta islamism som sprids likt nazism och annat elände till unga. Shazam önskar Nayef Al-Mutawa allt gott.
  • På fredag har Apornas Planet: Uppgörelsen (Dawn of the Planet of the Apes) svensk premiär. I höst kommer en sexdelars miniserie från BOOM! som utspelar sig under de tio år som förflutit mellan den första och andra filmen i den nya filmserien. BOOM lyckades väldigt väl med de Apornas-planet serier som förlaget släppt de senaste åren, som vi skrivit om här, innan licensen löpte ut. Om det här innebär att de på nytt fått licensen och det därmed finns hopp om fler serier vet jag inte men håller den bara samma kvalité som tidigare apserier från BOOM! så är jag helnöjd. För manus står Michael Moreci (Hoax Hunters) medan det inte har meddelats tecknare och färgläggare.
  • IDW kommer att publicera alla Corto Maltese-album med start i december i år. Först ut av tolv album kommer Under the Sign of Capricorn att vara, den samlar fem kortare serier. Albumen kommer att vara i originalstorlek så inget förminskande här som är vanligt när europeiska serier ges ut i USA. Hugo Pratts klassisker blir först ut i IDWs nya underetikett EuroComics. IDW har tidigare fått mkt beröm för sina snordyra Artist’s Edition-utgåvor och vet uppenbarligen hur man gör snygga album och deras ambitioner med Corto Maltese verkar höga. Hur många detta lockar i Sverige är tveksamt eftersom Kolik sålde dåligt av sitt Corto-album. Men om du gillar Corto liksom jag så är detta givetvis guld. För den som gillar inbundet istället för häftat så kommer IDW att samla två häftade i ett inbundet i en mer begränsad upplaga.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...