Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 30

lördag 26 juli, kl 20:40 av 0 kommentarer

SSWS-Cv1-ds-efa8aVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Den här veckan återlanserar förlaget en av sina gamla följetonger utanför superhjälteramen men som inte räds för en skruvad twist. Mellan 1952-1977 publicerade DC olika militärserier i tidningen Star-Spangled War Stories som bland annat innehöll dinosaurier i Andra världskrigs-miljö i serien The War that Time Forgot samt serien Unknown Soldier. Den sistnämnda serien dök även upp i New 52:s G. I. Combat, författad av Justin Gray och Jimmy Palmiotti som förutom Unknown Soldier även ligger bakom Jonah Hex i All-Star Western och nu aktuella Star-Spangled War Stories: G. I. Zombie. Här får vi möta den odöda soldaten Jared och hans levande partner Carmen King i historier som inte handlar om kampen mot terrorismen i ett främmande land utan istället tar itu med problemen hemma i USA.

f2ac2450-e8c4-407f-b50a-14973ae69ee0-245f1Image Comics: I Supreme: Blue Rose vänder Warren Ellis tillsammans med Tula Lotay ett nytt blad i historien om superhjälten Supreme. Skapad av Rob Liefeld 1992 var han ursprungligen en egoistisk och våldsam sälle innan Alan Moore satte sina klor i honom och omformade honom till en klassisk Superman-snubbe. Sist serien dök upp, under Eric Larsens ledning, avslutades den hängande i luften med en cliffhanger och om Ellis tänker ta upp den tråden eller börja något helt nytt låter jag vara osagt. Det jag vet är att Supreme: Blue Rose handlar om journalisten Diana Dane som drömmer gåtfulla drömmar där hon varnas för Darius Dax. När sedan denne Dax dyker upp i hennes liv och erbjuder henne ruskulöst mycket pengar för att efterforska en viss Ethan Thomas ignorerar hon varningen och tar jobbet.

STORM2014001-DC11-68a86Marvel Comics: Förlaget har gjort sig ett namn på sistone med riktigt bra serier med kvinnliga superhjältar i huvudrollen. Efter Captain Marvel, Black Widow, Ms. Marvel, She-Hulk och Elektra är turen nu kommen till vädermutanten, ledaren för X-Men, exdrottningen av Wakanda och rektorn för Jean Grey School, nämligen Storm. Skriven av den förträfflige Greg Pak (som var den senaste kreatören som verkligen lyckades leverera något riktigt bra med min gröne favorit Hulk) och tecknad av Victor Ibanez är det här Storms första egna tidning överhuvudtaget och här kommer hon ta sig an naturkatastrofer och tragedier skapade av människan själv. Greg Pak har varit ett stort fan av Ororo ända sedan barnsben och jag hoppas bara att den här serien får en längre livslängd en hans, Fred Van Lentes och Dale Eagleshams Alpha Flight som avslutades innan de kunde berätta sina egna historier.

21202-83b1cDark Horse Comics: Eric Powells serie The Goon verkar verkligen ha fått vingar under fötterna igen efter några års uppehåll. Efter one-shoten The Goon: One for The Road är det nu dags för den första längre historien som sett dagens ljus sedan 2008. I den fyrdelade miniserien The Goon: Occasion of Revenge tar sig vår stornävade hjälte och hans snacksalige vän Frank återigen an resterna av Zombie Priests anhang när The Goons egen stad hotas. Planerna på en film med vår hjälte ser också ljusare ut än på länge efter en lyckad Kickstarter-kampanj för att samla ihop de önskade $400.000 för att kunna finansiera en produktion.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...