Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 36

fredag 5 september, kl 23:07 av 0 kommentarer

DEATHOFWOLV2014001-DC11-1-bc69aVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått. 

Marvel Comics: Förlaget har pratat så länge om Wolverines kommande död att jag trodde det redan var ett faktum men det är först nu som det händer. Hur det kommer att gå till och varför lämnar jag med varm hand över till någon annan att studera eftersom jag för tillfället inte läser en enda X-titel eller orka bry mig om superhjältar som dör och återvänder. Huvudserien Death of Wolverine kommer ut i fyra nummer med ett nytt nummer varje vecka och författas av den flitige Charles Soule samt tecknas av Steve McNiven. Det meddelades också den här veckan att Soule skrivit ett exklusivt kontrakt med Marvel vilket måste vara en befrielse för honom eftersom han för närvarande har åtta titlar på tre förlag igång samtidigt. Hans DC-titlar (Superman/Wonder Woman, Red Lanterns och Swamp Thing) är i slutskeendet och hans kreatörsägda serie Letter 44 (Oni Press) fortsätter. För min egen del njuter jag till fullo av hans suveräna She-Hulk med Javier Pulido som tecknare.

GodHatesAstronauts-01-1-c12d9I övrigt hos Marvel kommer slutklämmen på eventet Original Sin ut och Moon Knight välkomnar Brian Wood och Greg Smallwood som nytt skaparteam efter Warren Ellis och Declan Shalveys fina sejour. Alla älskare av The Dark Tower kan i väntan på filmen, som kanske någon gång kommer, njuta av ytterligare en arc i serieform av Peter David och co med den löjligt långa titeln Stephen King’s The Dark Tower: The Drawing of The Three – The Prisoner.

Image Comics: Ryan Brownes God Hates Astronauts är från början en webbserie som efter en lyckad Kickstarter-kampanj gavs ut i en samlingsvolym av Image Comics. Nu får det något udda superteamet The Power Persons Five sin egen ongoing på förlaget och håll i hatten för det här är något av det mest skruvade du kan läsa just nu. En helgalen parodi på allt med tonvis av referenser till RoboCop och Die Hard, bönder som ger sig ut i rymden, en snubbe med ett kospökhuvud, magiska björnar, en Chicago-snut med robotarmar, bankrånande ugglor och mycket mer. Ryan Browne tecknade det surrealistiska inbördeskriget i Oppenheimers hjärna i Jonathan Hickmans The Manhattan Projects vilket var helt crazy men det här verkar helt bananas.

24155Dark Horse Comics: Serien Concrete Park såg dagens ljus i den prisbelönta antologin Dark Horse Presents och får nu en egen miniserie i fem delar. Från början var serien tänkt att bli en sci-fi-film med en övervägande del afroamerikaner i rollerna men när seriens skapare, skådespelerskan Erica Alexander och hennes make Tony Puryear (filmen Eraser), hade ett möte med en filmstudiorepresentant från Hollywood ville hen att de skulle tänka om. ”Black people don’t like science fiction – they don’t see themselves in the future” löd motiveringen. Efter detta flagrant rasistiska uttalande beslöt sig paret Alexander och Puryear att lansera sitt projekt i en mindre fördomsfull miljö vilket är till glädje för oss serieälskare. Concrete Park är inspirerad av den brasilianska filmen Guds stad och utspelar sig i en dyster framtid där flyktingar från Scare City tvingas överleva på en avlägsen ökenplanet som härjas av olika gängkrig.

NAMES-Cv1-1-13-var-88bb9Vertigo: Kevin Walker är en framgångsrik börsmäklare i New York City när en mystisk man, kallad Surgeon, valsar in på hans kontor och övertalar honom att skriva ett självmordsbrev varefter Kevin på Surgeons kommando kastar sig ut i genom fönstret och möter döden 50 våningar ner. Detta är den läskiga upptakten på en ny miniserie i åtta delar från Vertigo, The Names, skriven av Peter Milligan och tecknad av Leandro Fernandez, som handlar om riskerna med en global ekonomi i händerna på fel personer och om Katya Walker som är ute efter hämnd på den som mördade hennes make.

Övrigt: Jämfört med förra veckan är denna vecka sprängfylld med nya serier och därför följer en kort genomgång av övriga nyheter. Från Boom! Studios har vi Cloaks som handlar om en gatumagiker som själ från de rika och ger åt de fattiga. Hos Dynamite Entertainment har vi en ny kriminalserie från Duane Swierczynski, kallad Ex-Con, som handlar om den villkorligt frigivne Cody Pomeray som tvingas utföra ”tjänster” åt en stor gangsterboss som räddade livet på honom i fängelset. Oni Press presenterar fortsättningen på Greg Ruckas Stumptown och Valiant Entertainment återupplivar en gammal 90-talsklassiker i The Death-Defying Doctor Mirage.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...