Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 41

söndag 12 oktober, kl 13:39 av 0 kommentarer

BG-Cv35-ds-7f50dVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Eftersom jag redan recenserat de nya serierna från Image Comics den här veckan är de inte inkluderade i Veckans nyheter. Jag föreslår istället att ni skaffar er Wytches #1 och Birthright #1 omgående, ni kommer inte att ångra er 🙂 New York Comic Con är i full gång den här helgen med mycket smaskigt på lut för 2015 så håll utkik efter en liten sammanfattning nästa vecka här på Shazam.

KLRN-Cv1-ds-cbb5aDC Comics: Efter avslutningen på Zero Year är Wytches-aktuelle Scott Snyder tillbaka med den nya arcen Endgame i Batman #35 tillsammans med parhästen Greg Capullo. Efter en imponerande runda sedan starten på The New 52 2011 är det också dags att säga tack och farväl till Gail Simones Batgirl och välkomna ett nytt team. I Batgirl #35 presenterar Cameron Stewart och Brendan Fletcher sin nya makeover av Barbara Gordon. Tecknar gör det nya stjärnskottet Babs Tarr.

Efter ett litet gästspel i Teen Titans: Futures End #1 är det dags att hälsa den unge demonen Klarion från Witch-World välkommen till The New 52:s universum med en egen titel. Den magiska figuren Klarion the Witch Boy skapades ursprungligen av Jack Kirby åt DC Comics och den nya serien författas av Ann Nocenti och tecknas av Trevor McCarthy.

Sabrina-01-0-99b18Archie Comics: Efter Roberto Aguirre-Sacasa och Francesco Francavillas Afterlife with Archie, som utsätter våra vänner i Riverdale för en zombieapokalyps, är det nu dags för tonårshäxan Sabrina att få en ny egen, mörkare, titel. Chilling Adventures of Sabrina, som författas av ovannämnde Aguirre-Sacasa och tecknas av Robert Hack, utspelas inte i samma universum som Afterlife with Archie utan serien berättar en ny variant av Sabrinas ursprung med 1960-talet som ramverk. Naturligtvis får vi möta fastrarna Hilda och Zelda, katten Salem och den onda häxan Madame Satan när Sabrina kämpar för att behålla sin hemlighet och samtidigt försöker leva ett nästan normalt liv.

AXIS2014001-DC11-f69adMarvel Comics: Avslutningsvis är det återigen eventdags från ”House of Ideas”. Efter Jason Aarons Original Sin, som jag inte läst, kommer nu Rick Remenders första Marvel-event: Avengers & X-Men: Axis, som redan ligger i min pull list. Jag har under året med förtjusning plöjt igenom så mycket jag kan av Remenders Marvel-verk, plus alla hans Image-serier, och jag hoppas verkligen att han levererar en bra produkt. Exakt vad eventet handlar om, mer än att Red Skull snott den framlidne Professor X:s telepatiska krafter och tänker lägga världen för sin fötter iförd en Onslaught-liknande rustning, har jag inte en susning om men det verkar som att Marvel tänker fläska på så mycket de orkar så vi får väl se om det håller hela vägen. Remenders Uncanny Avengers är något av det bästa han gjort för Marvel och hans Captain America håller också god klass så håll utkik i Shazams spalter så återkommer jag när jag förkovrat mig ytterligare om detta sköna spektakel.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...