Nyheter och tips

Svensk seriehöst, del 2

tisdag 14 oktober, kl 22:08 av 1 kommentar

I andra delen av Svensk seriehöst tittar jag på vad Cobolt, Ades Media och Placebo Press ger ut.

thorgal_1_vikingen_fran_stjarnorna

En extremt efterlängtad samling som jag aldrig trodde skulle komma på svenska är Thorgalkrönikan. Band 1: Vikingen från stjärnorna samlar fyra tidiga äventyr. Har du inte läst Thorgal i Fantomen är det dags att ge serien en chans nu. Jean van Hamme och Gregorz Rosinskis fantasyepos är en suverän serie.

linda_och_valentin_samlade_aventyr_2

Cobolt inledde i våras med att ge ut lysande Spirou: Porträtt av hjälten som oskuldsfull ung man av Emilé Bravo och första samlingen av Linda och Valentin. Nu är det dags för andra samlingen av den franska science-fiction serien av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin.

MaterMorbi

Ades Media fortsätter med sin Dylan Dog-utgivning i hög takt. Det har hittills blivit ett album i halvåret med Mater Morbi som det senaste. I Mater Morbi får Dylan Dog, ockult detektiv, känna på hur det är att vara älskad av Mater Morbi vilket innebär ett evigt lidande.

cowboy-henk

Placebo Press har fått mycket press genom utgivningen av Jacques Tardis lysande Skyttegravskriget om första världskrigets fasor. I höst ger de ut Cowboy Henk en komisk belgisk serie av Herr Seele och Kamagurka. Jag har ingen koll på serien men det har En man med ett skägg.

de-basta-av-fiender

För första gången ges också en serie av David B. ut på svenska, De bästa av fiender. Historien om relationen mellan USA och Mellanöstern. Del ett: 1783-1953. David B. berättar tillsammans med Jean-Pierre Filiu, arabist (vet inte om det är en fin omskrivning av orientalist) om relationen mellan USA och länderna i Mellanöstern.

Kommentarer

  1. Nisse says:

    ”Skyttegravskriget” är årets särklassige bästa serie, en riktig klassiker;)

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...