Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 45

fredag 7 november, kl 23:51 av 0 kommentarer

TOOTHCLAW-01-2052a-c20f2Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Två serier som presenterades under årets andra Image Expo i anslutning till San Diego Comic Con kommer ut den här veckan. Först har vi Tooth & Claw, skriven av Kurt Busiek (Marvels, Astro City) och tecknad av Ben Dewey, som är en fantasyserie med mänskliga djur och deras värld som genomsyras av magi men magin är på väg att försvinna. Med en sista kraftansträngning lyckas en hemlig konklav av magiker transportera en legendarisk hjälte från förr till deras nutid för att rädda deras värld men allt går inte som planerat.

humans_01Det antropomorfa temat fortsätter i veckans andra serie som introducerades på Image Expo. The Humans verkar vara en skruvad blandning av Sons of Anarchy och Apornas planet, bisarrt kryddad  med 1970-talets exploitationfilmer och ultravåld. Denna mysiga serie är skriven av Keenan Marshall Keller och ritad av Tom Neely.

DC Comics publicerar för närvarande två serier som kommer ut med ett nytt nummer varje vecka, nämligen Futures End och Batman Eternal. Top Cow, som är en del av Image Comics, vill inte vara sämre utan har hittills under året bjudit på två miniserier, Genius #1-5 under augusi månad och Cutter #1-4 i oktober, och den här månaden blir det American Legends för hela slanten. Här får vi möta Davy Crockett, Mike Fink och Sally Ann Thunder när de försöker rädda Lewis & Clarks expedition och samtidigt försöker sätta käppar i hjulet för en konspiration ihopkokad av självaste Napoleon.

4285a266-0a26-4aee-853d-4ff9223d1c09-75fbbSist ut från Image Comics den här veckan har vi en ny serie för alla åldrar, Penny Dora and The Wishing Box, som är skriven av Michael Stock och tecknad av Sina Grace (Li’l Depressed Boy, Burn the Orphanage). Serien bygger på en kort berättelse, ”The Magic Box”, som Stocks då åttaåriga dotter har skrivit och handlar om tioåriga Penny, vars föräldrar nyligen separerat, som på julafton hittar ett inslaget paket på verandan som visar sig innehålla en tom låda. Lådan visar sig kunna uppfylla önskningar men seriens tre viktigaste karaktärer har väldigt olika sådana. Pennys mamma önskar sig pengar, katten vill ha skinka och Penny vill att hennes föräldrar ska flytta ihop igen.

FQ-Outcasts01-coverA-b00acBoom! Studios: Rikard har tidigare här på shazam recenserat Fairy Quest: Outlaws, ett kickstarter-projekt skapat av Paul Jenkins och tecknat av Humberto Ramos, som gavs ut med hjälp av Boom! Studios. Nu är det dags för fortsättningen på Red och Mr Woofs äventyr i Fablewood, Fairy Quest: Outcasts, när de på sin flykt från den ondskefulle Grimm och hans tankepolis hamnar i Mörka skogen. Jenkins och Ramos har finansierat både Fairy Quest: Outcasts och den tredje och avslutande delen Fairy Quest: Outsiders med hjälp av Kickstarter för att vara säker på en utgivning och serien kommer ut i två lösnummer och en senare trade med hjälp av Boom! Studios medan stöd åt Kickstarter-kampanjen resulterar i en inbunden utgåva.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...