Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 48

söndag 30 november, kl 00:27 av 0 kommentarer

GOTHMID-Cv1-ds-1dda9Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Efter Batman Eternal, Gotham Academy och Arkham Manor utvidgar förlaget Batman-universat ytterligare med serien Gotham by Midnight, skriven av Ray Fawkes (Constantine, Batman Eternal) och tecknad av Ben Templesmith (Ten Grand, The Squidder). Seriens huvudperson är Jim Corrigan, som kanske mest är känd som den hämndlystne vålnaden The Spectre, och kommer att utforska Gotham Citys mörkaste vrår med skräck och övernaturligt som tema.

Odyc01-Cover-3a0c5Image Comics: Med serier som Satellite Sam, Sex Criminals och en fjärde volym av hans serie Casanova som kommer ut i januari 2015 har Matt Fraction gjort sig ett namn med kreatörsägda serier och den här veckan är det även dags för en ytterligare en ny, den här gången tillsammans med tecknaren Christian Ward, nämligen Ody-C. Serien lanserades på Image Expo i januari 2014 och verkar vara en skönt trippad version av Odysséen, förlagd i rymden och med omvänt kön på alla kända karaktärer. Möt Odyssia The Clever Champion och hennes besättnings resa hem efter ett intergalaktiskt krig som varat i hundra år.

SMFOES2013017-DC11-LR-6e7eeMarvel Comics: Slutligen är det dags att säga farväl till en av Marvels allra roligaste och mest originella serier på länge. The Superior Foes of Spider-Man tackar för sig med #17 och tack vare Nick Spencer och Steve Lieber har vi fått uppleva en underbar serie som trots att den handlar om några av Spider-Mans värsta B-skurkar (eller till och med C-skurkar) blivit en riktig höjdare. Omslaget till sista numret levereras med sedvanlig glimt i ögat i en hyllning till den berömda shawarma-scenen ifrån Avengers-filmen där vi även kan skönja Spencer och Lieber i bakgrunden. Flera bra Marvel-serier går mot sitt slut den närmaste tiden, såsom Elektra och She-Hulk, men det ser ut som om vi får suga lite extra på karamellen när det gäller finalen på Matt Fraction och David Ajas Hawkeye, vars näst sista nummer dyker upp på självaste julafton och sista numret i februari 2015.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...