Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 2

fredag 9 januari, kl 23:10 av 2 kommentarer

B60uLqHIQAAHD26Innan jag ger mig i kast med att sprida information om nytt på seriehimlen vill jag bara säga att det inte är en lätt sak att sätta sig bakom tangentbordet efter massakern mot Charlie Hebdo i onsdags. Händelsen har påverkat mig mycket och det känns fattigt att skriva om mantlar, superhjältar, spänning och action när så många berövats sina liv för att de publicerar något så självklart för demokratin som satirteckningar. Charlie Hebdo kommer ut med ett nytt nummer nästa vecka som trycks i en miljon exemplar, som förmodligen kommer att ta slut omedelbart, med hjälp av generösa donationer från Google, franska nyhetstidningar samt brittiska Guardian och strömmen av hyllningsteckningar från hela seriebranschen kommer aldrig att ta slut. En av de mest gripande är gjord av ingen mindre än Albert Uderzo, en av skaparna bakom Asterix, och därmed lämnar jag tragedin i Paris, åtminstone i skrift men inte i tanken.

OPSIN2015001-DC31-04681Marvel Comics: Förlaget har inte legat på latsidan i början på det nya året, både när det gäller serier men också Marvel Cinematic Universe. TV-serien Agent Carter hade premiär 6 januari på ABC och i veckan kom det även ut en ny serie, Operation S.I.N., som utspelar sig på 50-talet med Agent Carter och Howard Stark i huvudrollen. Upptäckten av en utomjordisk energikälla i Ryssland utvecklas till en kamp mot Hydra och paret får oväntad hjälp av Woodrow McCord, en av Nick Furys företrädare, som presenterades i eventet Original Sin. Serien är skriven av Kathryn Immonen och tecknad av Rich Ellis.

ANTMAN2015001-DC11-11d39Under reklamen till TV-serien Agent Carter visades också den första hela trailen till kommande filmen Ant-Man med Paul Rudd som Scott Lang och Michael Douglas som Hank Pym och som om av en händelse får Ant-Man också en egen tidning den här veckan, skriven av Nick Spencer (The Superior Foes of Spider-Man) och tecknad av Ramon Rosanas, där Scott Lang får ett exklusivt erbjudande av Tony Stark, nu i skepnad av Superior Iron Man.

G. Willow Wilson, som rätteligen hyllats för sin nya serie med Kamala Khan som den nya Ms. Marvel, författar den nya arcen med det kvinnliga X-teamet som börjar den här veckan med X-Men #23. Det blir bara fyra nummer tyvärr men Willow Wilson meddelade också i en intervju med X-Position (Comic Book Resources) att hon kommer att författa en helt ny X-serie under året vilket låter mycket lovande.

SQGIRL2015001-DC21-9dda1Det mest spännande från Marvel den här veckan är i mina ögon lanseringen av en helt ny tidning med ingen mindre än Squirrel Girl i huvudrollen. The Unbeatable Squirrel Girl är en riktigt galen karaktär, skapad 1992 av Steve Ditko och Will Murray, som förutom att hon varit medlem i Great Lakes Avengers och varit barnvakt åt Luke Cage och Jessica Jones dotter dessutom besegrat superskurkar som Doctor Doom och Thanos. Hennes superkraft är att hon har ekorre-liknande krafter (!?) , en snygg svans och en alldeles egen sidekick, nämligen ekorren Tippy-Toe. Den här gången möter hon en ännu större utmaning än superskurkar när Squirrel Girl börjar på college. Ryan North skriver och Erica Henderson tecknar.

FAIRES-Cv33-44c88Vertigo: Bill Willinghams flerfaldigt prisbelönta långkörare Fables på förlaget Vertigo avslutas det här året med Fables #150 och den här veckan kommer även sista numret av spin-off-serien Fairest ut med #33. Willingham själv står för författandet och tecknar gör Meghan Hetrick (Bodies) i detta specialnummer där vi åter får stifta bekantskap med en av de farligaste skurkarna i hela Fables-universtat, nämligen Goldilocks, som inte synts till på länge. Hon var en av de få mänskliga sagofigurerna som bodde i The Farm eftersom hon hade ett förhållande med Boo Bear och tillsammans med Three Little Pigs ledde hon en revolution för att återta The Homelands vilket misslyckades, precis som hennes mordförsök på Snow White. Nu försöker hon desperat överta ett kungarike, vilket som helst, och slå sig till ro.

featherscoverBoom! Studios: Efter att Marvel annonserat att de tänker ge ut en serieversion med de genetiskt modifierade bevingade tonåringarna i romanserien Maximum Ride under våren 2015 hänger nu även Archaia, som ägs av Boom! Studios, på fjädertemat med en sexdelad miniserie för alla åldrar kallad Feathers. Serien är skapad av Jorge Corona, som även tecknar serien Goners från Image Comics, och handlar om den fjäderklädde ynglingen Poe som får en vän för första gången i sitt liv, flickan Bianca, och sedan försöker hjälpa henne hem genom konstiga gränder och rykande skorstenar, undvikandes gatugäng och barnarövare i den märkliga staden Maze. Serien, som verkar ha en underbart härlig atmosfär av bilderna att döma, beskrivs av Corona som om Spider-Man skulle befinna sig i en Dickens-värld, fast för alla åldrar och med en fantasy-twist.

26351Dark Horse Comics: Josie Schuller är en ung hemmafru i efterkrigstidens USA. Hon säljer makeup, tar hand om sina tvillingflickor och familjens hund, lagar mat till sin man och står ut med svärmoderns tjat – när hon inte mördar människor på ett häpnadsväckande våldsamt sätt. Josie är en skicklig yrkesmördare och hennes livsparadox kan man läsa om i Lady Killer, en skruvad svart komedi skriven av Joëlle Jones och Jamie S. Rich, tecknad av samma Jones och färglagd av Laura Allred. Joëlle Jones, som även tecknar Cullen Bunns vikingafantasy Helheim från Oni Press, är lätt besatt av gamla reklambilder från 40-60-talen om förortslivets hemmafruar och idén till serien kom när hon lekte med dessa stereotyper och tog dem till en mycket mörkare ställe.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

 1. Henke says:

  Kul att du orkar göra så omfattande sammanfattningar av serienyheter – det uppskattas! 🙂 Av dessa serier är det framförallt Squirrel Girl jag ska kolla upp, jag har saknat henne de senaste åren 😀

 2. Andreas Mars says:

  Tack så mycket 🙂
  Jag ser också fram emot att få läsa Squirrel Girl och den verkar lovande med tanke på alla lysande recensioner 🙂
  http://comicbookroundup.com/comic-books/reviews/marvel-comics/the-unbeatable-squirrel-girl/1

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...