Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 4

lördag 24 januari, kl 00:00 av 2 kommentarer

JupitersCircle_01_bVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Nu när första delen av Jupiter’s Legacy är avslutad är turen nu kommen för Jupiter’s Circle. Serien, skriven av Mark Millar, tecknad av Wilfredo Torres och med design och omslag av Frank Quitely utspelas 1958 och beskrivs av Millar som Mad Men möter Super Friends, och för er som inte känner till den senare så var det animerad TV-underhållning för kidsen producerad av Hanna-Barbera, med Superman, Batman, Wonder Woman och Aquaman, som sändes på lördagsmorgnarna i USA under 1970- och 80-talen. Om man spanar in Goran 240px-Super_FriendsParlovs variantomslag kan man lätt se likheterna med Super Friends men Millar vill också visa vad som döljer sig bakom den glättiga ytan och de perfekta käklinjerna, som om Franska nya vågen-regissörerna Truffaut eller Godard hade gjort en superhjältefilm med obegränsad budget i slutet på 1950-talet eller början på 1960-talet. Jupiter’s Circle kommer att handla om superhjältarna Utopian, Lady Liberty och deras övriga team och startar i april, består av 10 nummer och åker lätt upp på min pull list.

kingsman_the_secret_service_movie_2015-1440x900Mark Millar har verkligen haft flyt med filmbolag som vill sprida hans alster. Förutom redan existerande adaptioner av Wanted och Kick-Ass så är filmrättigheterna till MPH och Starlight i hamn och om en vecka dyker filmatiseringen av hans och Dave Gibbons The Secret Service upp med titeln Kingsman: The Secret Service med bland andra Colin Firth, Samuel Jackson och Colin Firth i rollistan och regisserad av Matthew Vaughn som haft ett finger med i Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Kick-Ass-filmerna och X-Men: First Class. Med andra ord har jag från och med nästa helg chansen att få se både Kingsman och den animerade adaptionen av Marvels Big Hero 6 så jag svävar på lätta moln.

POWERS2014001-DC11-54e4bBrian Michael Bendis och Michael Avon Oemings skapelse Powers har också fått sin egen lilla TV-adaption som kommer att distribueras via Playstation Network med början i mars 2015 och i veckan var det också dags att åter få stifta bekantskap med originalupplagans Chicagopoliser Christian Walker och Deena Pilgrim och deras fortsatta arbete med att utreda superhjälterelaterade brott i fjärde volymen av serien Powers. Serien föddes 2000 och gavs först ut av Image Comics innan den 2004 blev en av de första att ges ut på Marvels Icon, som är Marvels egen etikett för kreatörsägda serier, och tanken med den nya volymen är att locka nya läsare till den redan flitigt prisbelönade serien men också att boosta den kommande TV-satsningen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Anders says:

    Består första delen av Jupiter’s Legacy utav enbart de 4 numren som kommit? Blir lite lätt irriterad på den fruktansvärt långa tid (nästan 2 år) det tog att ge ut 4 nummer? Kanske borde Millar skriva klart hela Jupiter’s Legacy innan han börjar på något annat. Finns ingen chans att jag köper Jupiter’s Circle i lösnummer för den lär väl också komma ut med ett nummer i halvåret.

  2. Andreas Mars says:

    Första delen av Jupiter’s Legacy består av #1-5. Femte numret kom ut jan 2015 men jag har ännu inte fått den. Jag är också irriterad över den långsamma utgivningen men jag inbillar mig att det kommer att gå fortare med Jupiter’s Circle. Andra delen på Jupiter’s Legacy ska ju komma ut efter Jupiter’s Circles tio nummer vilket innebär att Millar och Quitely har drygt ett år på sig att färdigställa den och det borde de klara 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...