Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 8

lördag 21 februari, kl 22:20 av 0 kommentarer

enhanced-buzz-wide-7811-1423854876-30-f3cd6Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Två av veckans nya serier har jag redan recenserat: Secret Identities #1 av Jay Faerber, Brian Joines och Ilian Kyriazis på Image Comics och Ei8ht #1 av Rafael Albuquerque och Mike Johnson på Dark Horse Comics. Previews på dessa finner ni här och här.

DC Comics: I den sjunde delen av Grant Morrisons ambitiösa projekt The Multiversity hamnar vi mitt i händelserna på Earth-10, eller Earth-X som den också kallas. I denna alternativa värld vann Nazi-Tyskland Andra Världskriget efter att ha utvecklat kärnvapen och tack vare Japans invasion av Kalifornien och har säkrat sitt världsherravälde med hjälp av Overman, denna världs förvridna motsvarighet till Superman. I The Multiversity: Mastermen #1 dyker också originalupplagan av Freedom Fighters från Justice League of America #107 (1973) upp med Uncle Sam, Phantom Lady, Black Condor, Doll Man, Human Bomb och The Ray. Tecknar gör ingen mindre än Jim Lee.

SILK2015001-DC31-c9513Marvel Comics: Peter Parker var inte den ende som blev biten av en radioaktiv spindeln den där gången för länge sedan. Spindeln överlevde och han bita en student till, Cindy Moon, som fick liknande krafter. Hon togs om hand av den totemfixerade Ezekiel som efter att ha tränat upp henne höll henne inlåst i en bunker tills hon befriades av Spider-Man själv och nu är Cindy, eller Silk som hon också kallas, i New York City på egen hand för att hitta sig själv och även passa på att bekämpa lite brottslighet. Serien är skriven av en av manusförfattarna till TV-serien Supernatural, Robbie Thompson, och tecknas av nykomlingen Stacey Lee.

SHEHULK2014012-DC11-5b6b9Så var det också dags att säga ett vemodigt farväl till en av de bästa serierna i Marvels giv All-New Marvel Now! She-Hulk av Charles Soule och Javier Pulido säger tack och adjö med #12 men vi kommer få se mycket av den gröna hjälten i A-Force som är en del av Secret Wars-satsningen i sommar. A-Force är tecknad av Jorge Molina och författare är ingen mindre än G. Willow Wilson som gett oss den underbara serien Ms. Marvel. Jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i She-Hulks sista sex nummer så när sista numret dyker upp i brevlådan får ni en avslutande recension av serien.

D4VE-01-pr-1-14dedIDW: Sist den här veckan vill jag passa på att göra lite reklam för serien D4ve av Ryan Ferrier och Valentin Ramon som nu kommer ut i pappersformat från IDW. Serien har tidigare publicerats digitalt av Monkeybrain Comics och är en komisk berättelse om en robot med livskris. Från att ha varit en hyllad robotkrigare lever D4ve nu ett meningslöst Svensson-liv och drömmer i tysthet om sina svunna hjältedåd. Serien består av fem delar och första numret från IDW har även ett trevligt nytt omslag av Fiona Staples.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...