Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 15

lördag 11 april, kl 15:02 av 0 kommentarer

JupitersCircle-01-A-ad462-3ae33Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Medan vi väntar på att Frank Quitely ska färdigställa andra volymen av Jupiter’s Legacy får vi spana in vad seriens första generation av superhjältar pysslade med mitt i livet. Mark Millar och tecknaren Wilfredo Torres presenterar Jupiter’s Circle som tar oss tillbaka till år 1959 och vad som ser ut att vara en blandning av Minutemen från Watchmen, Image-serien C.O.W.L. och TV-serien Mad Men där fokus bland annat ligger på superhjälten Blue Bolt och vad som gjorde att han blev den mest fruktade superskurken i historien.

LegacyofLutherStrode_01-1Den här veckan startar Justin Jordan (Spread) och Tradd Moores (All-New Ghost Rider) tredje och avslutande arc, The Legacy of Luther Strode, om nörden som blev den sällsynt talangfulle Luther Strode. Trött på att vara skolans hackkyckling får han oväntad hjälp av boken The Hercules Method som hjälper en att fokusera tanke, kropp och själ mot ett gemensamt mål. Luthers förvandling och hans kärlek till Petra blir början på en blodig berättelse som sträcker sig över en tioårsperiod och jag har minst sagt ett kluvet förhållande till den här serien. Jag har redan avverkat de två första volymerna men inte kommit mig för att recensera dem, mest beroende på att den svämmar över av episkt ultravåld som verkligen inte tilltalar mig. Vad som däremot är fantastiskt med serien är tecknaren Tradd Moore som har en fullständigt unik och underbar stil som jag inte kan motstå så när hela spektaklet är avklarat tänker jag bjuda på en recension av hela Luther Strode-serien.

Savior_01-1Todd McFarlane (skapare av Spawn och en av förlagets grundare) och Brian Holguin har tillsammans med tecknaren Clayton Crain (Rai) kokat ihop en serie om frälsarens ankomst eller kanske en variant på Superman där reportern Cassandra är Lois Lane och ”frälsaren” är Stålis själv. Hur som helst uppenbarar sig en man utan bakgrund, minne eller ställe han kan kalla hem och han är utrustad med krafter som starkt påminner om kristendomens kommande Messias. Som man kan förvänta sig ses hans ankomst både som en välsignelse av många men lika många fruktar honom. Allt detta och mycket mer kan ni läsa om i Savior.

Reanimator01-Cov-A-Lee-9bd58Dynamite Entertainment: H.P. Lovecrafts novell Herbert West – Reanimator handlar om den excentriske doktorn, och tidigare studenten vid Miskatonic University, Herbert West som uppfinner en vätska som återupplivar döda. Lovecraft själv hävdade att berättelsen var en medveten parodi på Mary Shelleys Frankenstein och den ligger även till grund till skräckfilmen Re-Animator från 1985 (Jeffrey Combs i huvudrollen) som blivit en kultfilm inom genren. Förutom två uppföljare till filmen och en musikal dök han även upp i serieform redan 1950 i EC:s Weird Science samt 2006 i Army of Darkness Vs. Re-Animator där doktorn fightas mot Ash Williams från Evil Dead-filmerna. Nu får han en alldeles egen miniserie, Reanimator, författad av Keith Davidsen och Randy Valiente där vi får träffa hans unga medhjälpare Susan Greene och läsa om hur han finansierar sina experiment genom att sälja droger gjorda på hjärnvätska från zombies.

26245Dark Horse Comics: Brian Wood har tidigare författat DMZ som handlar om ett framtida andra inbördeskrig som leder till slutet vad det gäller landet USA som vi känner till det idag. I hans och tecknaren Andrea Muttis (färgläggning av Jordie Bellaire) nya serie Rebels tar han oss tillbaka till revolutionen som ledde till landets frigörelse från den brittiska överheten. Utgångspunkten för serien liknar en annan av Woods serier, nämligen vikingaserien Northlanders, där det historiska skeendet presenteras i fristående volymer med olika huvudrollsinnehavare och miljöer och i första arcen av Rebels får vi möta Green Mountain Boys, en av landets första milisstyrkor ledd av Ethan Allen, som först grundades som ett svar på förtrycket och senare kom att spela en avgörande roll i det kommande kriget mot britterna. Vi får främst följa historien genom det äkta paret Seth och Mercy Abbott som blir en del av motståndsrörelsen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...