Nyheter och tips

Image Expo juli 2015

fredag 3 juli, kl 17:15 av 1 kommentar

TPE-3e1bb

Årets andra Image Expo är nu avklarat med många spännande nyheter inför hösten. Hela listan kan ni se på newsarama och jag har i vanlig ordning valt ut några godbitar. Först har vi den trefaldigt Eisner-nominerade webbserien The Private Eye av Brian K. Vaughan, Marcos Martin och Muntsa Vicente som nu äntligen kommer ut i tryckt form tack vare Image Comics. När Robert Kirkman (The Walking Dead) frågade Vaughan om han gick med på att Image ombesörjde en tryckning svarade Vaughan glatt ja på ett villkor: Att Panelsyndicate (som ger ut The Private Eye) fick göra en crossover mellan The Walking Dead och The Private Eye, och så blir nu fallet någon gång i framtiden. The Private Eye: Cloudburst Edition som samlar seriens alla tio nummer kommer ut i november 2015.

one-full-41cda

Kaare Kyle Andrews (Iron Fist: The Living Weapon) presenterar sin första egna serie, The One%. I vanlig ordning står han för manus, bild och tusch och serien handlar om Renato Jones som har en gås oplockad med rika människor som äger mer än halva världen och tänker jämna ut oddsen lite och få dem att sona sina brott.

Black-Magic-Promo-Image-Final-9c911

Greg Rucka (Lazarus) och Nicola Scott lanserar i oktober serien Black Magick som Rucka beskriver som en ”witch-noir” Rowan Black utreder mord men hon är också en ättling till en lång rad av häxor vars ursprung sträcker sig långt bak i tiden. Serien kommer att publiceras i magasin-format, liknande det Ed Brubaker och Sean Phillips gjort med Criminal och The Fade Out, med nio nummer per år och cirka 30 totalt.

GD-full-e8a49

Jason Aaron och R. M. Guerra (Scalped) presenterar The Goddamned med biblisk inspiration. Serien utspelas innan syndafloden och vill visa varför Gud till slut tröttnade på människan. Aaron beskrev den ”som om Tarantino hade fått göra sin version av första Moseboken” och han avslutade: ”Om det finns ett helvete kommer jag att hamna där på grund av den här serien.”

HuckImageExpo_FINAL_drew

Mark Millar (Jupiter’s Legacy, Starlight) och Rafael Albuquerque (American Vampire, Ei8ht) kommer att samarbeta med serien Huck, vars underrubrik lyder: ”What if the person you least expected had an amazing secret?” Serien har hämtat inspiration från Marvels tidiga år när Peter Parker hade tonårsproblem, Matt Murdock var blind, Tony Stark hade hjärtproblem och Donald Black var tvungen att använda käpp. Mot alla odds blev dessa hjältar och Millar beskriver Huck som en ”feel good comic” och ”Captain America möter Forrest Gump.”

heartless-teaser-0371c

Warren Ellis och Tula Lotay (Supreme: Blue Rose) har kokat ihop en annorlunda skräckserie som visar människans mörka sida i Heartless. En kvinnlig musiker återvänder till norra England där hennes familj äger en liten stuga mitt ute i skogen. Här skrev hon sitt första album och försöker hitta inspiration till sitt nästa men skogen vill inte ha henne där.

Hadrianswallimageexpov4

Trion bakom serien C.O.W.L. (Kyle Higgins, Alec Siegel, Rod Reis) presenterar en thriller i rymdmiljö, nämligen Hadrian’s Wall. 1983 nådde Kalla kriget sin höjdpunkt vilken ledde till att atombomber sprängdes över New York och Moskva. Genom ett samarbete där den första kolonin byggdes i rymden säkerställdes freden men nu, 70 år senare, börjar ett nytt kallt krig…mellan Jorden och samma koloni.

Kommentarer

  1. Niklas says:

    Inte jättemycket för min del bland dessa nyheter, Black Magick av Rucka den enda som riktigt känns intressant.

    Det hade varit lättare för mig att testa något helnytt om de sagt från början att det är en 4-5 delad miniserie istället. Nu har jag redan mer än en handfull imagetitlar att följa (av samma kreatörer mestadels, de borde fokusera på att få ut dem regelbundet istället).

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...