Recensioner

Black Widow Vol. 2: The Tightly Tangled Web

lördag 18 juli, kl 22:29 av 0 kommentarer

22812127Efter att The Indestructible Man (Damon Dran) och hans galna hejduk (den tidigare rysk-ortodoxe munken Hammer of God) visats sig vara bara en mindre kugge i den mystiska skurkorganisationen Chaos fortsätter Natasha Romanoff göra uppdrag som tar henne till San Francisco, Costa Rica, Prag och Macau för att döva sitt dåliga samvete. Till råga på allt blir hennes advokat Isaiah tagen som gisslan och svarta änkans mörka bakgrund hudflängs på TV.

Första volymen av Nathan Edmondson och Phil Notos Black Widow var en mycket snygg agentserie men led av ett rätt slätstruket berättande och detsamma gäller för andra volymen (Black Widow #7-12 plus Punisher #9) där det ena stereotypa uppdraget efter det andra radas upp. För att dölja att Edmondson tappat tråden radas flera figurer ur Marvels gedigna persongalleri upp som lite plåster på såren men döljer tyvärr inte det faktum att Black Widow är en monoton, endimensionell och stundtals faktiskt tråkig serie att läsa. Vi kommer aldrig nära Natasha överhuvudtaget utan hänvisas bara till hennes enformiga och skuldmedvetna monolog och tjat om att hon jobbar bäst ensam fast hon vid flera tillfällen i Marvels universum visat att hon är en riktig och viktig lagspelare.

IMG_8861.480x480-75Flera gånger den här veckan försökte jag läsa igenom den vilket var en kamp eftersom Lazarus och Velvet låg i hyllan och frestade mig med sina härliga miljöer och historier, spännande och gripande personporträtt, action och spänning och bra serieberättande i största allmänhet. Nathan Edmondson lyckas inte leverera något av detta utan Phil Notos geniala bilder är det enda som räddar betyget på den här serien.

fb0e00a559cb0f34f98fc449cc5b60f2Daredevil, Winter Soldier, Punisher, Crossbones, Hawkeye, X-23 och Howling Commandos gör alla korta gästspel men för inte handlingen framåt utan fungerar bara som utfyllnad i en arc jag helst vill glömma. Eftersom serien avslutas med nästa volym kommer jag fortsätta läsa den och även om jag inte har några större förhoppningar vad gäller Edmondsons träiga stil så vet jag att Phil Noto kommer att få mig att häpna som han så ofta gör.

Manus: Nathan Edmondson
Illustration: Phil Noto, Mitch Gerads
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...