Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 39

fredag 25 september, kl 22:02 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

PO24358WER CUBED #1
Manus/Illustration: Aaron Lopresti
Förlag: Dark Horse Comics

På sin 18-årsdag får Kenny en kub som kan omarrangera materia efter hans önskemål. Hans mor gick bort för några år sedan och han har ett komplicerat förhållande till sin uppfinnande far. Denna mystiska kub gör att han plötsligt jagas av en regeringsagent och en förvirrad nazistvetenskapsman som vill skapa en kropp till en hjärna som har hållits vid liv i decennier. När ingenting kan bli värre upptäcker Kenny också att hans far bär på en livsavgörande hemlighet. Serien är författad och ritad av Aaron Lopresti (Planet Hulk, Wonder Woman, Justice League International, Detective Comics) där även Mark Morales (mest känd för sitt samarbete med Olivier Coipel) kommer att tuscha flera nummer.

WildsEnd-EnemyWithin-001-A-Main-f2ba9WILD’S END: THE ENEMY WITHIN #1
Manus: Dan Abnett
Illustration: I.N.J. Culbard
Förlag: BOOM! Studios

I fortsättningen på Dan Abnett och I.N.J. Cullbards miniserie Wild’s End fångas seriens huvudpersoner från Lower Crowchurch in av militären som befarar att de är spioner eller något ännu hemskare. Denna blandning av Världarnas krig och Det susar i säven bjöd tidigare på underbar dialog och starka personporträtt men när det gällde genomföringen blev det en rätt tråkig historia där kvintetten mest vandrar runt i skogen på flykt från utomjordingar. Det är min förhoppning att Abnett och Culbard nu drar åt tumskruvarna och levererar något extra eftersom den här serien har potential att bli något alldeles extra.

4815647-freecountry_fullFREE COUNTRY: A TALE OF THE CHILDREN’S CRUSADE Hc
Manus: Neil Gaiman, Toby Litt, Alisa Kwitney, Jamie Delano
Illustration: Peter Gross, Chris Bachalo, Peter Snejbjerg, Mike Barreiro
Förlag: Vertigo

1994 gjorde Vertigo sitt första och sorgligt nog ända försök att göra en crossover mellan sina olika titlar kallad The Children’s Crusade. Förutom Children’s Crusade #1 och 2 (skapad av Neil Gaiman, Alisa Kwitney samt Jamie Delano) innehöll crossovern även annuals från Black Orchid, Animal Man, Swamp Thing, Doom Patrol och Arcana som alla hade ett barn i rollistan vid den tidpunkten vilket funkade bra med den övergripande berättelsen. I den tvådelade miniserien får vi följa Dead Boy Detectives som håller på att lösa ett fall när flera barn plötsligt försvinner i en liten engelsk stad. En serie av märkliga och oväntade händelser tar dem till Free Country som är en tusen år gammal plats där barn aldrig växer upp och är fria från vuxnas övergrepp och tyranni, men Free Country är illa ute och det krävs fem naturligt kraftfulla barn för att återställa deras värld som den en gång var. Detta är första gången denna crossover presenteras i sin helhet och den innehåller också en nytt kapitel för att binda samman berättelsen, skrivet av Toby Litt och tecknat av Peter Gross.

Det var allt för den här veckan! I helgen är det Bokmässa i Göteborg med bland annat utdelning av Seriefrämjandets pris Urhunden (de nominerade har ni här) och Baltimore Comic-Con med utdelning av årets Harvey Awards. Mer om detta här på Shazam i helgen som även innehåller ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...