Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 40

lördag 3 oktober, kl 19:53 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

24769COLDER: TOSS THE BONES #1
Manus: Paul Tobin
Illustration: Juan Ferreyra
Förlag: Dark Horse Comics

Den här veckan börjar den tredje och avslutande arcen av Paul Tobin och Juan Ferreyras makabra och Eisner-nominerade skräckserie Colder. Huvudpersonen Declan Thomas vaknar upp efter att ha legat i koma i decennier på ett sinnessjukhus. Han blir aldrig sjuk, känner aldrig smärta och hans kroppstemperatur sjunker ständigt. Dessutom är han utrustad med en kraft som gör att han kan bota andra människors galenskap men är inte lika lyckosam med sin egen. När den här serien är klar tänker jag definitivt göra en djupdykning för det här låter alldeles för bra för att inte läsa plus att Ferreyras brutalt läskiga bilder ger mig kalla kårar på riktigt.

SNDM-Cv6-coverA-r2-0eccaTHE SANDMAN: OVERTURE #6
Manus: Neil Gaiman
Illustration: J.H. Williams III
Förlag: Vertigo

När Neil Gaiman och J.H. Williams III gav ut första numret av The Sandman: Overture om Morpheus ursprung visste alla att det skulle bli sex nummer allt som allt och att utgivningstakten skulle bli ett nummer varannan månad. Nu två år senare är hela detta ambitiösa projekt äntligen i hamn och med tanke på vilket fantastiskt och minutiöst arbete Williams lagt ner så var det värt att vänta på. Nu behöver alla älskare av Gaimans Sandman bara vänta på en lyxig inbunden utgåva från Vertigo så att ni verkligen får njuta av denna härliga skapelse.

Faith3Avslutningsvis den här veckan så fick vi en förhandstitt på två mycket lovande serier med kvinnliga superhjältar i huvudrollen som dyker upp i början på 2016. Först har vi Valiant Entertainments underbart nördiga fangirl Faith Herbert, alias Zephyr, som äntligen får en solotitel, Faith. Första gången jag stötte på denna optimistiska glädjespridare var i serien Harbinger och att nu få en serie där hon står på egna ben känns helt rätt och alldeles underbart. Förutom att hon skaffar sig en hemlig identitet och jobb som kattbloggare bekämpar hon skurkar i Los Angeles och stöter på en utomjordisk komplott.

Sist ut har vi Black Widow vars titel saknats i flera av Marvels förhandstittar under hösten. I januari 2016 dyker hon upp igen med det flitigt prisbelönta teamet bakom den nyligen avslutade volymen av Daredevil, författare Mark Waid, bild Chris Samnee, färg Matthew Wilson och textning av Joe Caramagna, vid rodret. black-widow-coverDet känns mycket skönt att Marvel nu verkligen förvaltar en av sina mest populära karaktärer och i och med att den här serien kommer ut kommer förlaget att ha 13 titlar med kvinnliga superhjältar, Patsy Walker a.k.a. Hellcat, Scarlet Witch, Ms. Marvel, Silk, Spider-Gwen, Spider-Woman, The Unbeatable Squirrel Girl, Moon Girl and Devil Dinosaur, Angela: Queen of Hel, Captain Marvel, Mockingbird och All-New Wolverine, och då har jag ändå inte räknat med A-Force.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...