Recensioner

Det tredje testamentet: Julius IV

måndag 18 januari, kl 20:15 av 0 kommentarer

tredjetestamentetjulis4Det tredje testamentet: Julius har varit något av en besvikelse tidigare. Det är inte bara min aversion mot utopier och blind tro utan en rätt styltig dialog har gjort sitt till. Recensionen nedan innehåller spoilers för dig som inte läst serien så inledningsvis nöjer jag mig med ett kort konstaterande: Fjärde delen är den klart bästa hittills och lovar gott inför fortsättningen.

I fjärde delen av den franska äventyrsserien som utspelar sig under andra halvan av första århundradet, med manus av Alex Alice och teckningar av Thimothee Montaigne, fortsätter romaren Julius berättelse och med det tredje testamentet i sin hand ger han sig av de snötäckta bergen mot Judéen. Där fortgår den utvalde, som nu kallas Sar Ha Sarim, uppror mot romarna med en ständigt ökande kraft och det judiska folket verkar äntligen kunna enas bakom en ledare och hoppet är väckt om att Judéen ska befrias från romarna.

Teckningarna är top notch. Det är nästan så att jag tror att Alex Alice själv har tecknat men så är det inte utan Thimothee Montaigne gör ett storartat jobb. Jag gillar också att fjärde delen på riktigt är episk i sitt anslag och insatserna än högre än tidigare. Sar Ha sarim som varit en riktig träbock och får här smaka på makten och blir alltmer övertygad om att han faktiskt är den utvalde. Att högmod går före fall stämmer onekligen in här och sista halvan av serien är den klart bästa i hela serien så här långt. Fantastiska teckningar och berusande makt i en härlig kombo. Jag hoppas verkligen att kommande del är lika bra för äntligen har serien fått upp farten och det rejält.

Manus: Alex Alice, Alex Alice
Illustration: Thimothee Montaigne
Färgläggning: Francois LaPierre
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...