Recensioner

Huck, Vol. 1

onsdag 11 maj, kl 22:21 av 0 kommentarer

Huck-TPB_cvrDe första två numren av Huck (skriven av Mark Millar och tecknad av Rafael Albuquerque) var en trevlig överraskning och frågan var om Millar skulle våga löpa linan ut och ge oss en miniserie fri från ytlighet och cynism, som annars brukar prägla hans serier. Det godhjärtade kraftpaketet Hucks hemlighet är nu känd av alla och utnyttjas också på klassiskt manér av guvernör Mitchell för hans egna politiska syften. Huck inser dock att detta inte är något liv för honom, lämnar hotellet och beger sig hemåt (efter att ha gett grändens katter mat från roomservice och sitt nyckelkort till de två hemlösa som huserar i samma gränd). Överraskningarna i hans liv är dock inte över för vips kontaktas han av sin okände tvillingbror som meddelar att hans mamma är i livet och bor i USA.

Huck-Issue-Three-Image-CroppedDe första fyra numren av Huck är riktigt bra men när Huck och hans mamma blir tillfångatagna av den elake professor Orlov och förda till den övergivna sibiriska staden Science City 33 börjar det tyvärr gå utför. Klichéerna travas på varandra där Orlov är en klassisk b-skurk av sämsta märke och när mor och son, som räknat, klarar biffen och utkräver en passande hämnd på sin antagonist slutar hela serien så sockersött att jag får kväljningar.

huck_5_panels3Problemet med Millars serier är framförallt inte utseendet (inget kan gå fel med rasande skickliga tecknare som Frank Quitely, Sean Murphy och Rafael Albuquerque) eller bra koncept. Problemet är bara att alla Millars manus känns som billiga storyboards redo för filmatisering och att Millar skrattar hela vägen till banken. Det som började som en underbar Superman-berättelse för det 21:a århundradet slutar ovärdigt och förutsägbart och återigen känner jag mig snuvad på konfekten av en Millar-serie.

Huck_03-1Likt förbaskat kan jag inte sluta längta efter fortsättningen på Jupiter’s Legacy (med ovan nämnde Frank Quitely) eftersom Millar ännu inte lyckats förstöra den serien. I juni dyker den äntligen upp och jag är också nyfiken på en ännu icke namngiven serie (med Batman-tecknaren Greg Capullo) som dyker upp i oktober 2016.

Manus: Mark Millar
Illustration: Rafael Albuquerque
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Image Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...