Recensioner

The Totally Awesome Hulk Vol. 1: Cho Time

torsdag 16 juni, kl 23:23 av 0 kommentarer

51vmNw6QuaL._SX327_BO1,204,203,200_Olika monster har mystiskt dykt upp över hela världen och Amadeus Cho (den nye asgrymme Hulk), hans syster Maddy, Spider-Man (Miles Morales) och She-Hulk har försökt stoppa kaoset. Hulk lyckas besegra galaxens mest fruktade monster, Fin Fang Foom, men genom att visa att Hulk är den starkaste som finns så blev han raskt måltavla för universums flitigaste monstersamlare, Lady Hellbender. När dammet lagt sig kan Chos syster Maddy koncentrera sig på de minnesluckor som Amadeus drabbats av sedan han blev Hulk. Emellertid har Asgårds egen trollpacka Enchantress sett dessa minnesluckor som en möjlighet att rekrytera Hulk som sin förkämpe när det gäller att ta över Asgård, något som inte går åskguden Thor obemärkt förbi.

7087830_marvels-totally-awesome-hulk-is-a-breath_45d8aaab_m-e1453449989427Första arcen med Amadeus Cho som den nye Hulk samlar The Totally Awesome Hulk #1-6 och är precis som Moon Girl and Devil Dinosaur och A-Force en besvikelse. Marvel verkar vara intresserade av att visa Hulk från en ny och lättsammare sida med fokus på grabbiga skämt, coola one liners och annat trams som jag anser ovärdigt en av förlagets bästa karaktärer.

hulk3-1-600x911Enda anledningen till att jag härdar ut är att Hulk är en av mina största favoriter, och har varit det enda sedan jag fick min första Hulk-tidning av farmor när jag var åtta år, samt det faktum att Greg Pak åter är tillbaka som författare, efter en av de bästa sejourerna med min smaragdgröne vän bakom sig. Bitvis lyser Paks fenomenala berättande igenom, som i scenen där Cho får Banners krafter och Bruce blir förtvivlad när han inser att Amadeus nu drabbats av hans förbannelse eller när syskonen Cho besöker sina föräldrars gravplats och uttrycker sin gemensamma sorg och saknad.

När det gäller tecknandet går det inte att klaga på Frank Cho eller Mike Choi (som tecknar miniarcen med Thor och Enchantress) och det är stundtals roligt på riktigt i dialogerna mellan den nye Hulk och She-Hulk respektive Miles Morales. Annars bjuder persongalleriet på en intetsägande kvinnlig superkvinna (Lady 5215835-3+hulk2015006_int2-2Hellbender) och bra men tjatig dynamik mellan syskonen Cho. Men det är en viktig faktor som saknas i sammanhanget: Bruce Banner. Jag vet att gamle Bruce dyker upp i nästa arc vilken tecknas av favoriterna Alan Davis och Mike Del Mundo och som dessutom ingår i Marvels nya megaevent Civil War II, där en mycket viktig person i Hulks närhet tagits av daga. Med andra ord, allt kan bara bli bättre.

Manus: Greg Pak
Illustration: Frank Cho, Mike Choi
Färgläggning: Sonia Oback, Frank Martin, Andrew Crossley
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...