Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 24

lördag 18 juni, kl 23:19 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

dktbms_ogn_cv1DARK NIGHT: A TRUE BATMAN STORY OGN
Manus: Paul Dini
Illustration: Eduardo Risso
Förlag: DC Comics/Vertigo

För mer än 20 år sedan upplevde en av de mest framträdande rösterna bakom en av populärkulturens största ikoner en livskris. Paul Dini har skapat flera äventyr med Batman, både inom animation (Batman: The Animated Series, Batman Beyond), serier (Detective Comics, Batman: Streets of Gotham) och TV-spel (Arkham Asylum, Arkham City) men det var mycket nära att ingenting av detta hade blivit av eftersom producenten, redaktören och författaren blev attackerad och brutalt misshandlad av två rånare, så illa att man var tvungen att fästa ett handtag på hans huvud så att det skulle kunna läka ordentligt. I det självbiografiska seriealbumet Dark Night: A True Batman Story driver Dini ut sina sista inre demoner, tillsammans med tecknaren Eduardo Risso (100 Bullets), i en brutal och tankeväckande historia som blandar hans egna självupplevda trauma med figurer ur Batman-universat. Dini har berättat att han skrev berättelsen både för sin egen skull men också för andra som upplevt eller går igenom liknande händelser och en fras har styrkt honom under hela den här resan: ”Du är mer än vad dina angripare tog ifrån dig.”

page-01-3dc80THE SIXTH GUN #50
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Brian Hurtt
Förlag: Oni Press

På Free Comic Book Day 2010 gavs första numret av Cullen Bunn och Brian Hurtts ockulta westernserie The Sixth Gun ut och nu, sex år senare, går den i mål med #50. Serien har hyllats här på Shazam av både Henrik och Rikard och ligger på min egen önskelista. Handlingen utspelas strax efter Amerikanska inbördeskriget och kretsar kring sex numrerade pistoler som alla bär på mystiska mörka krafter och varje ägare av respektive revolver erhåller olika unika förmågor som är knutna till den personen ända till döden. Ägaren till seriens namne är Becky Montcrief och vi får även stifta bekantskap med revolvermannen Drake Sinclair, general Hume, Knights of Solomon och många fler på resan. The Sixth Gun finns hittills samlad i åtta trades och det kommer att ges ut totalt sex lyxigt inbundna utgåvor (tre finns redan i handeln) med huvudserien och alla spin-offs fram till slutet av 2017 så det är bara att ta kontakt med din lokala serieaffär eller börja jakten på nätet.

28936WEIRD DETECTIVE #1
Manus: Fred Van Lente
Illustration: Guiu Vilanova
Förlag: Dark Horse Comics

Lugubra fasor bortom tid och rymd terroriserar New Yorks gator och de märkliga och bisarra brotten som följer i dess spår är en gåta för den ordinarie ordningsmakten. Plats på scen för Sebastian Greene som är fullt kapabel att handskas med denna onämnbara terror eftersom han inte är av denna världen. Ibland krävs det ett monster för att fånga ett monster. Weird Detective av Fred Van Lente (Incredible Hercules, Archer and Armstrong, Resurrectionists) och Guiu Vilanova (The Twilight Zone, Dark Shadows och Conan the Avenger tillsammans med Van Lente) presenterar en Lovecraft-osande deckarhistoria med Cthulhu-poliser, Innsmouth-maffian, telepatiska katter och annat mysigt. Första numret innehåller 22 sidor plus seriens tredelade debut på 24 sidor från Dark Horse Presents.

TalesFromTheDarkside-f43fdTALES FROM THE DARKSIDE #1
Manus: Joe Hill
Illustration: Gabriel Rodriguez
Förlag: IDW

En ny miniserie från IDW som återupplivar zombiemästaren George A. Romeros TV-serie Tales from the Darkside från 1980-talet kanske inte låter så inspirerande, om det inte vore för att teamet bakom serien är skaparna av den övernaturliga skräckserien Locke & Key: Joe Hill och Gabriel Rodriguez. Den ursprungliga TV-serien hade många likheter med The Twilight Zone och Tales from the Crypt med episoder skrivna av kända författare, såsom Stephen King, som dessutom är far till Joe Hill. Serien innehåller fyra fristående berättelser som alla kommer att bilda en helhet när fjärde och sista numret kommer ut. För alla fans av Locke & Key kan jag också meddela att tankarna på en TV-serie lever vidare och dessutom kommer det en one-shot i december, Locke & Key: Small World, som tar oss tillbaka till början av 1900-talet.

VOTELOKI2016001-DC11-94d72VOTE LOKI #1
Manus: Christopher Hastings
Illustration: Langdon Foss
Förlag: Marvel Comics

Om du tröttnat på den pågående presidentvalskampanjen i USA finns det gott om bra serier på samma tema med satiriska undertoner och skruvade koncept, alltifrån tonårspresidenten Beth Ross i Prez, den skandalomsusade småstadspolitikern Jack som har en demon som hemligt vapen i Citizen Jack och nu illviljans gud som potentiell ”ruler of the free world” (eller är det bara en bluff?) i Vote Loki. Serien är skriven av Christopher Hastings som bland annat författar och ritar webserien The Adventures of Dr. McNinja och även ligger bakom Longshot Saves the Marvel Universe samt efterträdde Ryan North som författare till Adventure Time från BOOM! Studios.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...