Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 34

lördag 27 augusti, kl 23:00 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

28999KINGSWAY WEST #1
Manus: Greg Pak
Illustration: Mirko Colak
Förlag: Dark Horse Comics

Kingsway Law är en kinesisk revolverman som precis släppts ur fängelset. Nu är han på jakt efter hustrun Sonia och till sin hjälp har han svärdskvinnan Ah Toy och den lilla draken Strode i en värld där The Old West möter fantasy och ny magi. Greg Pak (The Totally Awesome Hulk) och Mirko Colak har tidigare samarbetat på Red Skull: Incarnate och de slår åter ihop sina påsar i Paks första egna mainstreamserie Kingsway West. Detta är ytterligare en trevlig miniserie i fyra delar från Dark Horse Comics och med tanke på förhandstitten så verkar den mycket lovande.

GENZERO_001_COVER-A_MOONEYGENERATION ZERO #1
Manus: Fred Van Lente
Illustration: Francis Portela
Förlag: Valiant Entertainment

Generation Zero, som dök upp för första gången i Valiants event Harbinger Wars och senast i Armor Hunters, är en grupp tonåriga superhjältar som lyckades rymma från Project Rising Spirit, en regeringskontrollerad organisation, som kidnappade dem och tvingade dem att använda sina krafter som medlemmar i en hemlig militär attackstyrka. Nu står de på egna ben och sysselsätter sig med att hjälpa andra tonåringar och unga vuxna som behöver hjälp. En av dessa är Keisha Sherman som tror att hennes far ligger bakom mordet på hennes pojkvän och lyckas få kontakt med ungdomarna, vars existens kan beskrivas som en vandringssägen efter deras äventyr runt världen där de hjälpt dem som behöver det på sitt eget våldsamma sätt. Generation Zero uppfostrades nämligen som levande vapen som löser sina problem som en militär styrka och frågan är om Keisha fått mer än vad hon önskat när gruppen dyker upp i den lilla staden Rook, infiltrerar hennes skola och beter sig som elefanter i ett glashus, vilket skapar problem för Keishas vänner och familj.

LakeofFire_01-1LAKE OF FIRE #1
Manus: Nathan Fairbairn
Illustration: Matt Smith
Förlag: Image Comics

Albigenserkriget var ett tjugoårigt korståg (1209-1229) mot de ”kätterska” katarerna som levde runt staden Albi i Sydfrankrike. Kriget var även med korstågsmått mätt en synnerligen brutal och blodig historia där de kristna katarerna, vars trosinriktning inom kristendomen sågs som en villolära av romersk katolska kyrkan (ordet kätteri härstammar från katarerna), i stort sett utrotades. I Lake of Fire, författad av den prisbelönade färgläggaren Nathan Fairbairn, som bland annat jobbat med Bryan Lee O’Malley (Scott Pilgrim) och Frank Quitely (The Multiversity: Pax Americana), och tecknad av Matt Smith (Barbarian Lord) befinner vi oss mitt i detta helvete när plötsligt ett rymdskepp fyllt av blodtörstiga utomjordingar kraschlandar i Pyrenéerna. Förutom den självklara pitchen ”Knights vs. Aliens” så handlar serien om tro. Hur den kan fylla en människa med kärlek men också hur den kan leda oss till de mörkaste tänkbara platser. I den mörkaste delen av Medeltiden sågs allt genom trons ögon och människornas okunnighet vid den här tiden är svår att föreställa sig. De visste inte varför man blev sjuk, varför årstiderna ändrades eller varför solen gick ner. Allt de nu kan göra är att sätta sitt hopp till Gud för att förstå och möta dessa utomjordingar och jag tänker definitivt utforska Lake of Fire.

31143Sist men inte minst vill jag återigen uppmärksamma Kim W. Anderssons Alena som nu även kommer ut i en amerikansk upplaga på Dark Horse Comics samtidigt som filmversionen tuffar på här hemma i Sverige. Dark Horse Comics har redan tidigare publicerat Anderssons The Complete Love Hurts och förlaget kommer även ge ut hans kommande seriealbum om den galaktiska frihetskämpen Astrid samtidigt som den ges ut på svenska av Apart förlag i november.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...