Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 38

lördag 24 september, kl 00:18 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

5443231-01aSEVEN TO ETERNITY #1
Manus: Rick Remender
Illustration: Jerome Opeña
Förlag: Image Comics

Rick Remenders serier brukar bjuda på underbara världsbyggen, gedigna karaktärer och spännande koncept (alltid med förstklassiga tecknare) men jag tror de flesta kommer att blekna i jämförelse nu när han åter samarbetar med Jerome Opeña. Deras samarbete i bland annat Fear Agent och Uncanny X-Force räknar jag närmast vid en religiös upplevelse och jag tror att deras episka fantasy Seven to Eternity kommer att slå serievärlden med häpnad. Jag har plöjt igenom nästan alla Remenders egna serier (mina favoriter är Fear Agent, Low och nyligen avslutade Tokyo Ghost) och jag tror att sagan om familjen Osidis öde med teman som integritet, ära och plikt kommer att bli en riktig höjdare.

5443194-01aBRITANNIA #1
Manus: Peter Milligan
Illustration: Juan Jose Ryp
Förlag: Valiant Entertainment

Från Valiant Entertainment kommer en alldeles unik miniserie som tar oss till år 65 enligt vår tideräkning och världens förste detektiv i form av centurionen Antonius Axis i kejsar Neros tjänst i det antika romerska imperiets utkant: Britannia. I en era där gemene man trodde på gudar och magi är det upp till Axis att lösa mysteriet med övernaturligheter som hotar riket med hjälp av ledtrådar, bevis samt sin ovanliga kunskap om det mänskliga psyket. Tillsammans med den skicklige tecknaren Juan Jose Ryp (Ninjak, Clone) och den briljanta färgläggaren Jordie Bellaire tror jag Peter Milligan kommer att leverera något extraordinärt.

thewickedandthedivine_1831_oneshot-1THE WICKED + THE DIVINE: 1831
Manus: Kieron Gillen
Illustration: Stephanie Hans
Förlag: Image Comics

Kieron Gillen och Jamie McKelvies serie om reinkarnerade gudar i form av popikoner som liknar David Bowie, Prince, Rihanna, Kanye West och Lady Gaga är för närvarande inne i ett skeende där vad som helst kan hända och i mina ögon är den hetare än någonsin. Jag har däremot inte glömt bort själva premissen med serien – nämligen att tolv gudar återföds med 90 års mellanrum för att sprida sitt evangelium i olika former av konstnärligt uttryck. I väntan på femte arcen får vi glänta på dörren till en tidigare Pantheon av gudar i romantikens tidevarv, närmare bestämt Mary och Percy Shelley samt Lord Byron i Villa Diodati vid Genèvesjöns strand där historien om Frankensteins monster vävs in i seriens mytologi. Denna one-shot tecknas av Stephanie Hans, som samarbetat med Kieron Gillen, både i olika Marvel-serier med Angela men även i The Wicked + The Divine #15, och är den första av flera som är tänkta att samlas i en alldeles egen utgåva när alla är utgivna.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...