Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 41

fredag 14 oktober, kl 23:34 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

reborn_01-1REBORN #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Greg Capullo
Förlag: Image Comics

Mark Millar har på senare år publicerat en hel del serier hos Image Comics såsom Starlight, Jupiter’s Legacy och Huck samt de minst sagt mindre lyckade MPH och Chrononauts. Det som kännetecknar dem alla, förutom high concept, är att de alla är förstklassigt tecknade av namnkunniga som Frank Quitely, Sean Murphy och Rafael Albuquerque och nu sällar sig även Greg Capullo (Batman) till denna skara i Millars senaste serie Reborn. Den åldrade Bonnie Black längtar efter döden då hon saknar sin make samt sin bästa vän som redan lämnat jordelivet. När döden inträffar uppfylls hennes önskan men detta är inget paradis med harpspelande keruber. Istället återföds hon i en yngre kropp och befinner sig nu i en högteknologisk fantasyvärld där du måste kämpa för att överleva.

tlboys-cv1-dsLOST BOYS #1
Manus: Tim Seeley
Illustration: Scott Godlewski
Förlag: Vertigo

Det svårt att missa att 1980-talet är hetare än någonsin, titta bara på Brian K. Vaughan och Cliff Chiangs prisbelönade serie Paper Girls eller Netflix succé Stranger Things. Nu kommer även en uppföljare till Joel Schumachers vampyrfilm Lost Boys från 1987, författad av Tim Seeley (Grayson, Nightwing, Hack/Slash, Revival) och tecknad av Scott Godlewski (The Dark & Bloody, Copperhead), ut på Vertigo. DC Comics sticker verkligen ut hakan just nu med etiketten Young Animal (Doom Patrol, Shade the Changing Girl), den kommande nystarten av Wildstorm under ledning av Warren Ellis samt den vitamininjektion som Vertigo fått med kreatörsägda serier som Clean Room, The Sheriff of Babylon och Unfollow och nu återstår bara att se om Lost Boys också kan sälla sig till denna eminenta skara.

5483356-01THE ELECTRIC SUBLIME #1
Manus: W. Maxwell Prince
Illustration: Martín Morazzo
Förlag: IDW Publishing

Kaos utbryter på Louvren i Paris när ena ögat på Leonardo da Vincis mästerverk Mona Lisa plötsligt stängs och denna flirt får folk att bli galna. Plats på scenen för Margot Breslin från BAI (Bureau of Artistic Integrity) och den sinnessjuke konsulten Arthur Brut, som har förmågan att integrera med själva världen i ett konstverk, samt hans lilla trämannequin Manny som får liv i hans galna värld. Kärnpunkten i denna miniserie är att folk förlorar förståndet när klassiska mästerverk manipuleras och det är nu Breslin, Brut och Mannys jobb att fånga in den Warhol-fixerade terroristen som ligger bakom alltihop. The Electric Sublime är författad av W. Maxwell Prince (Judas: The Last Days) och tecknad av Martín Morazzo (Great Pacific, Snowfall) och beskrivs av förlaget som ”Arkiv X möter Alice i Underlandet”.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...