Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 49

lördag 10 december, kl 17:56 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

motorcrush_01-1MOTOR CRUSH #1
Manus: Brenden Fletcher, Cameron Stewart, Babs Tarr
Illustration: Babs Tarr, Cameron Stewart
Förlag: Image Comics

Efter 34 nummer som författare till New 52:s Batgirl lämnade Gail Simone över stafettpinnen till ett nytt team som tog serien till oanade höjder. Nu är Brenden Fletcher, Cameron Stewart och tecknaren Babs Tarr tillbaka med en alldeles egen serie hos Image Comics som doftar motorolja och bränt gummi. Huvudpersonen Domino Swift är på dagen en välkänd tävlingsförare som kämpar efter ära och berömmelse och på natten kämpar hon mot olika rivaliserande motorcykelgäng i jakten på den hett eftertraktade motordrogen Crush. Om denna serie lever upp till de skyhöga förväntningarna återstår att se men jag kommer definitivt skaffa den eftersom den innehåller första delen i en prolog till Brenden Fletcher och Karl Kerschls kommande serie Isola som jag tror kommer att bli en riktig höjdare 2017.

nova2016001-dc11NOVA #1
Manus: Jeff Loveness, Ramon K. Pérez
Illustration: Ramon K. Pérez
Förlag: Marvel Comics

I Dan Abnett och Andy Lannings kosmiska saga hos Marvel (som innefattade Annihilation, Annihilation: Conquest, nya Guardians of The Galaxy, War of Kings, Realm of Kings och Thanos Imperative) spelade Richard Rider, den siste överlevande från Nova Corps, en mycket viktig roll. Nova fick även en egen tidning på köpet och hela detta pärlband av underbara berättelser nådde sin kulmen när Star-Lord och Rider offrade sina liv för att stoppa Thanos. Detta var hela sex år sedan och både Star-Lord och Thanos har mirakulöst återuppstått men Rider har lyst med sin frånvaro. Istället fick vi en ny Nova i form av tonåringen Sam Alexander som varit en del av Marvels universum sedan 2011 men nu dyker Rider äntligen upp och nu som mentor till hetsporren Sam. Om ni inte har läst Abnett/Lannings kosmiska saga i sin helhet så rekommenderar jag den varmt. Den är ren fulländning!!!

oneweekinthelibrary-1ONE WEEK IN THE LIBRARY OGN
Manus: W. Maxwell Prince
Illustration: John Amor
Förlag: Image Comics

One Week in the Library är ett nytt seriealbum från Image Comics som erbjuder läsarna en sju dagar lång vistelse i ett bibliotek som står vid ett vägskäl mellan ett oändligt antal påhittade världar, sett igenom ögonen på en klåfingrig bibliotekarie som upptäcker att böckerna revolterar. Författaren W. Maxwell Prince (The Electric Sublime) och tecknaren John Amor (med ett mycket snyggt omslag av Frazer Irving) tar oss med på en metafylld berättelse à la Grant Morrison som inte tvekar när det gäller att blanda både poesi, prosa och infographics.

5574944-01hREGGIE AND ME #1
Manus: Tom DeFalco
Illustration: Sandy Jarrell
Förlag: Archie Comics

Archie Comics fortsätter att utöka sitt New Riverdale-universum med en helt ny serie med alla kräks största kräk Reggie Mantle i huvudrollen. Enligt den narcissistiske Reggie själv finns det ingen i hela Riverdale som är mer älskad, beundrad eller vördad än han själv och dessutom kan hans bästa vän, hunden Vader, intyga det. Han är mästare på practical jokes, har alltid de hetaste daterna och har de roligaste festerna och om någon skulle utmana honom ligger de risigt till. Förutom Mark Waid, Fiona Staples, Chip Zdarsky, Erica Henderson och Adam Hughes sällar sig nu veteranen Tom DeFalco till Archies växande stall av kreatörer och han får sällskap av tecknaren Sandy Jarrell som tecknat både Batman ’66 och Black Canary.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...