Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 52

lördag 31 december, kl 21:56 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

hulk2016001-dc11-lrHULK #1
Manus: Mariko Tamaki
Illustration: Nico Leon
Förlag: Marvel Comics

Nyårsafton och dags att runda av med 2016 års sista Veckans nyheter. De senaste månaderna har inte varit lätta för Jennifer Walters, a.k.a. She-Hulk. Under eventet Civil War II skadades She-Hulk allvarligt i en fight med Thanos och hamnade i koma. När hon sedan vaknade upp fick hon reda på att hennes älskade kusin Dr. Bruce Banner dödats av ingen mindre än vännen Hawkeye. I denna nya serie, utan kvinnligt Hulk-pronomen, återupptar Jennifer sin advokatkarriär och försöker samtidigt bearbeta detta fruktansvärda trauma samtidigt som hon är tillbaka i sin vanliga kropp. En stor del av She-Hulks karaktär var att hon var fast i sin gröna form och älskade det medan Jennifer i sin nuvarande situation hatar det. Detta själsliga trauma är författat av ingen mindre än Mariko Tamaki vars prisbelönta serier Skim och This One Summer mästerligt skildrat utanförskap och att hitta sig själv.

sgbs-1-promoSUPERGIRL: BEING SUPER #1
Manus: Mariko Tamaki
Illustration: Joëlle Jones
Förlag: DC Comics

Kara Danvers har under lång tid spelat andrafiol i olika teamsammanhang och till och med jämfört med sin egen kusin Superman men tack vare den nya TV-serien har hon nu fått en högre och mer välförtjänt status. Nu tar DC Comics Supergirls renässans ytterligare ett steg genom att lansera en ny miniserie där vi får följa denna tonåring med superkrafter i en modern historia som utspelas utanför DC:s kontinuitet och som inte har något med TV-serien att göra och där Kara Zor-El inte heller har något minne av sitt kryptoniska arv. Supergirl: Being Super är precis som nya Hulk också författad av Mariko Tamaki och dessutom tecknad av den fenomala Joëlle Jones (Lady Killer)

loveislove-pr-1LOVE IS LOVE
Manus/Illustation: Marc Andreyko, m. fl.
Förlag: IDW & DC Comics

I juni 2016 mördades 49 människor på gayklubben Pulse i Orlando, Florida, ett av de värsta hatbrotten någonsin i USA:s historia. Författaren Marc Andreyko beslutade sig för att göra något och lyckades få ihop 200 professionella serieskapare som donerade sin tid och kunnande för att skapa 100 olika korta serier som samlats i tidningen Love is Love som ges ut gemensamt av IDW och DC Comics. All vinst går oavkortat till offren och de överlevandes familjer via den icke-vinstdrivande organisationen Equality Florida. Bland alla som bidragit finns kända namn som Matt Wagner, Phil Jimenez, Rafael Albuquerque, Mark Millar, J.K. Rowling, Tom King, Steve Orlando, Jason Aaron, Jason Latour, Brian Michael Bendis, Scott Snyder, Gail Simone, Kieron Gillen och Paul Dini. Med denna unika och hoppfulla serie vill jag passa på att runda av året med seriens motto: Det kvittar vem du älskar. Huvudsaken är att du älskar.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för min årskrönika och ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...