Recensioner

Harrow County, Vol. 2: Twice Told

onsdag 4 januari, kl 21:21 av 0 kommentarer

26618Efter att ha uppdagat Harrow Countys läskiga historia och hennes bisarra förhållande till dess befolkning skapar sig Emmy Rose ett djupgående förhållande till både området och dess märkliga varelser. Den elaka häxan Hester Beck lockade fram alla andar i Harrow County som spökade i hålor eller glömda platser. Hon födde dem in i vår värld för att de skulle tjäna henne. Hon var ”the mother of haints” och när häxan togs av daga – dödad av sina egna skapelser – blev de föräldralösa och tvingade att fatta sina egna beslut ända tills Emmy Rose tog Hesters plats. Samtidigt som hon fruktar att staden ska vända sig emot henne som med Hester så önskar hon sig mest av allt ett normalt liv. Hon blir därför överlycklig när hon får reda på att hon har en tvillingsyster – som nu återvänder till Harrow County efter att ha levt i storstaden hela sitt liv. De är så lika, men – som Emmy snart får erfara – samtidigt fruktansvärt olika.

Print

Andra volymen av Harrow County – Cullen Bunn och Tyler Crooks rysare från amerikanska södern – fortsätter direkt där den första slutade och den här gången måste Emmy hitta sin nya plats i tillvaron och bestämma sig för om hon ska gå i Hester Becks fotspår eller skapa sig en egen roll som Harrow Countys nya häxa. Cullen Bunn använder sig av en gammal kliché – den elaka tvillingsystern – och berättelsen bjuder inte på några större överraskningar eller speciellt hårresande läskigheter men ändå så kan jag inte för mitt liv sluta läsa den här serien. Emmy Rose är en fantastiskt väl skriven karaktär och hela världsbygget vibrerar av underliggande mystik och obehaglig stämning som får mig att rysa av välbehag.

rco022Redan vid första mötet mellan Emmy och Kammi anar man ugglor i mossen när den fina flickan från stan återvänder till Harrow County i ett lyxigt vrålåk och med en mystisk tystlåten betjänt vid sin sida. Kammi är besatt av deras ”mors” öde och Emmys glädje över att ha funnit en syster förvandlas snart till en mardröm där hon tvingas ta i med hårdhandskarna för att skydda sig själv och de varelser som hon själv blivit ”mor” till.

”Twice Told” är en tänkvärd liten historia om elaka Häxan från Väst och snälla Häxan från Norr med olika syn på tillvaron och vad deras krafter bör användas till och precis som innan är den mycket bra illustrerad av Tyler Crook och färglagd med härliga vattenfärger. Speciellt gillar jag hur han börjar varje nummer med en dubbelsida där titeln vävs in i miljön på ett skickligt och finurligt vis. Andra volymen bjuder också precis som den första på mysiga små 20151210_082815spökhistorier i prosaform och korta serier med samlingsnamnet ”Tales of Harrow County”, där här gången författade och tecknade av Tyler Crook samt Cat Farris och Simon Roy. Varje volym av Harrow County innehåller korta arcs om fyra nummer och det ska bli spännande att se vad Bunn och Crook kokat ihop i fortsättningen på serien.

Manus: Cullen Bunn
Illustration: Tyler Crook
Förlag: Dark Horse Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...