Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 15

fredag 14 april, kl 15:38 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

GODSHAPER #1
Manus: Simon Spurrier
Illustration: Jonas Goonface
Förlag: BOOM! Studios

Simon Spurrier är en mycket skicklig författare full av märkligt underbara idéer och koncept som utmanar läsaren, allt ifrån X-Men Legacy (med Charles Xaviers son Legion i huvudrollen), hans briljanta samarbeten med Jeff Stokely i Six-Gun Gorilla och The Spire samt hans senaste skapelse Cry Havoc från Image Comics. I sin nya serie Godshaper från BOOM! Studios bjuder han på en mystisk och motsägelsefull berättelse om att dyrka gudar och vad tro gör med människan. Här finns det en Gud för varje människa och en människa för varje Gud…utom för Ennay, som är undantaget som bekräftar regeln. Han är en så kallad Godshaper, det vill säga en gudlös socialt utstött människa som har förmågan att forma andras gudar och vid hans sida finns den osäkra men tillgivna Bob som är en Gud utan en människa. I sex nummer får vi följa deras kringflackande tillvaro där de letar efter tak över huvudet, ett varmt mål mat och nästa betalda rock’n’roll-gig.

THE COMPLETE PHONOGRAM HC
Manus: Kieron Gillen
Illustration: Jamie McKelvie
Förlag: Image Comics

Alla som följt mina inlägg genom åren vet att jag är mycket svag för Kieron Gillen och Jamie McKelvies alster. Förutom deras succéer med Young Avengers och The Wicked+The Divine så vill jag också rekommendera den serie där deras fruktsamma samarbete tog fart och som nu kommer ut i en mycket tilltalande samlingsutgåva. Att skriva serier som handlar om musik kan vara problematisk, eftersom serier är ett ljudlöst medium, men i Phonogram lyckas Gillen och McKelvie med just detta i tre volymer som handlar om musik som magi och deras utövare som kallas Phonomancers. I The Complete Phonogram får vi följa med på en underbar resa full av musikalisk nostalgi (åtminstone om man är född på 70-talet som jag), underbara karaktärer och fantastisk magi och dessutom innehåller utgåvan alla B-sidor (tidigare bara publicerade i lösnumren) samt en färgläggning av första volymen Rue Britannia.

ROSE #1
Manus: Meredith Finch
Illustration: Ig Guara
Förlag: Image Comics

Den unga kvinnan Rose ger sig av på ett uppdrag för att återställa balansen i en tidigare blomstrande värld som nu splittrats av krig och svält. De magiska varelserna, som kallas Khatz, samt deras mänskliga väktare stod för ordning och stabilitet i kungariket men de har alla försvunnit och efter ett brutalt inbördeskrig styrs ny landet av den tyranniska Drucilla som tänker förstöra all magi. Långt innan Meredith Finch slog igenom som serieförfattare med Wonder Woman och The Little Mermaid ville hon skriva en fantasyroman och Rose är helt enkelt en kärleksförklaring till High fantasy, Sword & Sorcery och om att hitta sitt inre jag.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...