Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 17

lördag 29 april, kl 22:32 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BATMAN/THE SHADOW #1
Manus: Scott Snyder, Steve Orlando
Illustration: Riley Rossmo
Förlag: DC Comics/Dynamite Entertainment

Ett mord har inträffat i Gotham City och det verkar som Lamont Cranston är den skyldige…men han har varit död i femtio år. Batman tvingas resa till världens ände för att lösa mysteriet men den mystiske Shadow gör allt i sin makt för att han inte ska få reda på sanningen. Batman/The Shadow är en crossover mellan DC Comics och Dynamite Entertainment men det är inte första gången som pulplegenden The Shadow och Gothams maskerade beskyddare Batman möts i samma serie. Skillnaden mellan mötena i Batman #253 (1973) och #259 (1974) är dock att den här gången handlar det om en sexdelad följetong och att männen bakom är inga mindre än Scott Snyder (Batman), Steve Orlando (Midnighter and Apollo) och Riley Rossmo (Bedlam, Constantine: The Hellblazer).

BRITANNIA: WE WHO ARE ABOUT TO DIE #1
Manus: Peter Milligan
Illustration: Juan José Ryp
Förlag: Valiant Entertainment

Medlemmar ur Roms elitgarde svär att de sett guden Apollo, dränkt i blod, vandra längs stadens gator mitt i natten…en syn som snart driver dem till vansinne. Fler människor blir galna av febriga drömmar om gudar och snart sprider sig paniken på Roms gator. Vestalernas översteprästinna Rubria arresteras av kejsar Nero som hotar med att korsfästa henne om hon inte lyckas häva stadens förbannelse. Rubria ber centurionen Antonius Axia, hjälten från Britannia och rikets enda ”detectioner”, om hjälp och hennes enda ledtråd är…den kvinnliga gladiatorn Achillia som är en seger från att få sin eftertraktade frihet. Fortsättningen på Peter Milligan och Juan José Ryps Britannia, en av årets bästa serier, är här och jag kan knappt vänta tills jag fått den i min hand.

THERE’S NOTHING THERE #1
Manus: Patrick Kindlon
Illustration: María Llovet
Förlag: Black Mask Studios

There’s Nothing There är inte den första serie som Patrick Kindlon, sångaren i rockbandet Self Defense Family och punkbandet Drug Church, medverkat på. Tillsammans med Matthew Rosenberg (Rocket Raccoon, Kingpin) har han bland annat författat succéen We Can Never Go Home från Black Mask Studios men There’s Nothing There är Kindlons solodebut hos förlaget och det är även den spanska tecknaren María Llovets första amerikanska serie. Societetslejonet Reno Selleti navigerar världsvant mellan paparazzifotografernas kamerablixtar och ständiga Instagram-selfies med hängivna fans, ända tills hon hamnar på en njutningslysten Hollywoodfest som visar sig utöva mörk ockult magi, vilket ger henne förmågan att se uppenbarelser med ett enda budskap: spring för livet!

SAGA BOOK TWO DELUXE HC
Manus: Brian K. Vaughan
Illustration: Fiona Staples
Förlag: Image Comics

Sist men inte minst så är det dags för den andra inbundna lyxutgåvan av Brian K. Vaughan och Fiona Staples moderna klassiker Saga. Missa inte möjligheten att sträckläsa Saga #19-36 (Vol. 4-6) och även få njuta av unika versioner av Vaughan och Staples underbara karaktärer från kreatörer som Cliff Chiang, Pia Guerra, Faith Erin Hicks, Karl Kerschl, Jason Latour, Sean Murphy, med flera i utgåvans gedigna extramaterial.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...