Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 37

söndag 17 september, kl 16:10 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

RUNAWAYS #1
Manus: Rainbow Rowell
Illustration: Kris Anka
Förlag: Marvel Comics

En av mina favoritserier från början av 2000-talet och dessutom min absoluta favorit när det gäller superhjälteserier med unga vuxna är Runaways, skapad och fulländad av Brian K. Vaughan och Adrian Alphona. Efter Vaughan och Alphonas 36 fantastiska nummer togs serien över av bland andra Joss Whedon, Terry Moore och Kathryn Immonen men försäljningssiffrorna dalade och delar av teamet har därefter mest gästspelat i olika Marvelserier, såsom Avengers Academy, Avengers Arena och A-Force. Nästa år kommer den hett efterlängtade TV-serien och Marvel värmer upp redan den här veckan med en nystart av serietidningen, den här gången författad av Rainbow Rowell (som slog igenom med ungdomsromanerna Eleanor & Park och Fangirl) och tecknad av stilikonen Kris Anka. Redan i första numret återkommer en älskad karaktär som tidigare tagits av daga och fast jag är rätt mätt på Marvel i övrigt så verkar serien så lovande att jag raskt la den till min pull list.

THE REALM #1
Manus: Seth M. Peck
Illustration: Jeremy Haun
Förlag: Image Comics

För 15 år sedan invaderades jorden, inte av utomjordingar utan av orcher, drakar, troll och andra namnlösa fasor från en annan verklighet och hela vår planet störtade ner i totalt kaos. I Seth M. Peck (X-Men) och Jeremy Hauns (The Beauty) nya serie The Realm från Image Comics får vi följa legosoldaten Will Nolan som hjälper ett team av överlevare och krigare att befria vår värld från det växande mörkret i denna postapokalyptiska high fantasy som doftar Mad Max och Drakar & Demoner.

JANE HC
Manus: Aline Brosh McKenna
Illustration: Ramón K. Pérez
Förlag: BOOM! Studios

Charlotte Brontës roman om omöjlig kärlek från 1847 räknas som en av den brittiska litteraturens största klassiker och har filmatiserats otaliga gånger men den här gången är det dags för en modern adaption i serieform av detta betydande verk. Istället för 1800-talets England där en kvinna försöker skapa sig självständighet i ett patriarkalt samhälle förflyttas vi till dagens New York där en ung, arbetssökande Jane blir indragen i New York-socitetens ljusskygga hemligheter. Serieromanen är skapad av Aline Brosh McKenna som skrev manuset till filmen Djävulen bär Prada och tecknad av Ramón K. Pérez (All-New Hawkeye, Jim Henson’s Tale of Sand)

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...