Recensioner

Daredevil: Back in Black, Vol. 5: Supreme

fredag 27 april, kl 22:00 av 0 kommentarer

Ända sedan The Purple Childrens hjärnmanipulerande krafter gjorde att världen glömde bort att Matt Murdock och Daredevil var en och samma person har Matt haft ett nytt mål i livet. Denna nystart gjorde att han beslutade sig för att återvända till New York där han fick en anställning hos distriktsåklagaren och nu tänker han sjösätta en plan som innebär ett nytt kapitel i brottsbekämparnas vardag samt mycket bekymmer och huvudbry för den undre världen genom att själv ställa sig i vittnesbåset…som Daredevil.

Genom att skapa ett prejudicerande fall där superhjältar tillåts vittna utan att avslöja sina hemliga identiteter hoppas Matt kunna bryta dödläget där brottsbekämpare håvar in skurkarna för att sedan se dem undslippa straff när rättsprocessens kvarnar fått mala och han tänker ta målet hela vägen…ända till Högsta domstolen. Detta ses naturligtvis inte med blida ögon av New Yorks fruktade gangsterboss Kingpin som både skickar sin bästa advokat och dessutom skurken Tombstone som plan B om det skulle skita sig. Matt sätter allt på spel för att nå sitt mål med risk för att bli till allmänt åtlöje, betraktas som en galen Don Quixote som fightas mot väderkvarnar eller det faktum att han är sin egen värsta fiende. Det sista stämmer verkligen och därför är Matt i extra behov av en hjälpande hand och vem är bättre att fråga än hans gamla vän och advokatkollega Foggy?

I femte volymen av Charles Soules run med Daredevil levereras en idiotsäker plan där Matt Murdock får visa vilken briljant advokat han är, en historia som klippt och skuren för Soule som ju själv är praktiserande advokat när han inte författar serier. Den här historien är en av de bästa jag läst med Daredevil och det enda som drar ner betyget är att merparten tecknas av Alec Morgan. Arcen ”Supreme” tecknas inledningsvis av den mycket skicklige Goran Sudžuka och tyvärr är Morgans illustrationer tämligen bleka i jämförelse och han verkar inte ha en aning om hur Foggy Nelson brukar se ut.

Charles Soule knyter övertygande ihop säcken med denna volym där flera karaktärer från hans tid som författare till She-Hulk (som Jennifer Walters själv och den samvetslöse superadvokaten Legal som introducerades i She-Hulk som Tony Starks skjutjärnsjurist) dyker upp samt nya karaktärer introducerade av Soule under hans run med Daredevil, som Tenfingers och Blindspot. Anledningen till detta ”avslut” är att nästa volym är en del av Marvels giv ”Marvel Legacy” där Daredevil dessutom återgår till seriens ursprungliga numrering som leder fram till #600 av serien.

Volymen avslutas med en tripp till Kina (tecknad av Ron Garney) för att ta reda på vad som hänt med Daredevils protegé Blindspot som förlorade synen i kampen med den psykopatiska skurken The Muse och Matt får en smärre chock när han återvänder hem och upptäcker att hans ärkefiende Wilson Fisk (Kingpin) valts till New Yorks borgmästare (!?)

Charles Soules Daredevil är mycket läsvärd som helhet och det ska bli spännande att följa fortsättningen i nästa arc som har den ödesmättade titeln ”Mayor Fisk”.

Manus: Charles Soule
Illustration: Goran Sudžuka, Alec Morgan, Ron Garney
Färgläggning: Matt Milla
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...