Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 17 (2018)

söndag 29 april, kl 01:18 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

THE PERVERT (OGN)
Manus: Michelle Perez
Illustration: Remy Boydell
Förlag: Image Comics

Image Comics är mest känt för high concept-action, sci-fi och skräckserier men de senaste åren har de också breddat sitt utbud med personliga serier med karaktärer med olika könstillhörigheter. Exempel på detta är bland annat Moonstruck, Bingo Love och så serien The Pervert som ursprungligen dök upp i antologiserien Island och som nu färglagts och samlats i ett seriealbum. The Pervert är en brutalt kompromisslös skildring (där alla karaktärer är antropomorfa djur) om en transkvinna i Seattle som försörjer sig genom att sälja sin kropp för pengar.

CROSSROAD BLUS: A NICK TRAVERS GRAPHIC NOVEL (OGN)
Manus: Ace Atkins
Illustration: Marco Finnegan
Förlag: Image Comics

Den tidigare journalisten (nominerad för ett Pulitzerpris för en artikelserie om ett bortglömt mord på 50-talet) Ace Atkins från Alabama har författat fyra kriminalromaner med protagonisten Nick Travers, ett tidigare fotbollsproffs som nu undervisar i bluesens historia på universitetet och som gärna spelar munspel på en bluesbar i New Orleans berömda French Quarter. I serieadaptionen av hans första roman Crossroad Blues försöker Nick lösa mysteriet med en professorskollega som försvunnit efter att ha sökt efter de förlorade inspelningarna av 1930-talets blueslegend Robert Johnson – mannen som enligt myten sålde sin själ till djävulen vid en korsväg i Mississippi.

FEAR AGENT: FINAL EDITION VOL. 1 (TP)
Manus: Rick Remender
Illustration: Tony Moore, Jerome Opeña
Förlag: Image Comics

Veckans nyheter avslutas med ytterligare ett seriealbum från Image Comics men inte vilket som helst. Förlaget har beslutat sig för att återigen ge ut Rick Remenders pulpiga sci-fi-klassiker Fear Agent (tecknad av Tony Moore respektive Jerome Opeña) om den whiskeydoftande hårdingen Heath Hudson: utrotare av utomjordiskt liv och galaxens sista Fear Agent som gör allt i sin makt för att stoppa en utomjordisk plan att genomföra ett folkmord på mänskligheten. Alla 32 nummer kommer att publiceras i nya samlingsvolymer med mycket extramaterial och den första innehåller Fear Agent #1-10. Jag har läst i stort sett alla Remenders egna serier på Image Comics (såsom Deadly Class, Black Science och Low) och Fear Agent är helt klart min favorit som jag rekommenderar alla älskare av hårdkokt rymdaction att läsa.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...