Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 18 (2018)

lördag 5 maj, kl 20:26 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

AVENGERS #1
Manus: Jason Aaron
Illustration: Ed McGuinness
Förlag: Marvel Comics

Senast jag följde Avengers var när Jonathan Hickman höll i rodret med två tandemtitlar (Avengers och New Avengers) och jag hoppade helt över Mark Waids run som doftade dussin-Marvel efter bara några nummer. Nu sätter jag mitt hopp till Jason Aaron som redan har flera lysande Marvel-titlar i bagaget (som Thor, Weirdworld och Doctor Strange) och inledningsvis får han sällskap av Ed McGuinness vars supermuskliga actionstil inte passar alla men som, enligt mig, gav en perfekt popcorndoft åt Jeph Loebs härliga matinéäventyr i Hulk (2008) där bland annat Red Hulk introducerades. Dessutom markerar denna nystart en återgång till gamla dagar med både Captain America (Steve Rogers), Thor (Odinson) och Iron Man (Tony Stark) i laguppställningen.

CODA #1
Manus: Simon Spurrier
Illustration: Matías Bergara
Förlag: BOOM! Studios

Förutom Marvelserien X-Men Legacy (med Legion i centrum), hans Imageserier Cry Havoc och Angelic och Vertigoserien Motherlands kan man även njuta av Simon Spurriers aldrig sinande fantasirikedom, härliga koncept och fantastiska världsbyggen i hans egna serier från BOOM! Studios: Six-Gun Gorilla, The Spire och Godshaper. Av alla dessa läsvärda serier föredrar jag helt klart hans skapelser på det sistnämnda förlaget och den här veckan är det dags för en ny underbar kreation tecknad av Matías Bergara (Cannibal, Supergirl). Den musikaliska benämningen coda betyder ordagrant svans och markerar slutet på ett musikstycke där man förbereder sig för slutackordet. Spurrier och Bergaras serie med samma namn är en blandning av high fantasy och ”post-magic apocalypse” där allt magiskt perverterats eller fyllts med en sällsam röta. Alla riddare har förvandlats till fegisar, enhörningar är vilda bestar som hungrar efter människokött och hur det gått med drakarna ska vi inte ens tala om. I centrum för vår berättelse har vi människan Hm (som fått sitt smeknamn på grund av att hans standardsvar är ”hm”, vilket verkligen är ironiskt eftersom han brukade vara en skönsjungande bard) som försöker rädda sin hustrus själ och motvilligt blir indragen i en maktkamp om vem som ska styra detta märkliga magiska rike. Det här låter ju helt underbart och jag har redan lagt serien till min pull list.

DEATH OR GLORY #1
Manus: Rick Remender
Illustration: Bengal
Förlag: Image Comics

En annan serie som är självklar på min pull list är det senaste från Rick Remender (Deadly Class, Black Science, Low och Tokyo Ghost). Den här gången har han teamat upp med den franske tecknaren Bengal i en serie som verkar vara en slags mix mellan No Country for Old Men och Nu blåser vi snuten. En berättelse om frihet, desperation, brott, dåliga val, dieseldoft och bränt gummi där huvudpersonen Glory försöker rädda vad som är kvar av hennes familj och där hennes enda hopp är att stjäla från fel personer.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...